28.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăEconomieA fost APROBATA cresterea indemnizatiei pentru mame! Vezi cu cat!

A fost APROBATA cresterea indemnizatiei pentru mame! Vezi cu cat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Plenul Senatului a adoptat marţi o propunere legislativă prin care mamele care optează pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului vor beneficia de o indemnizaţie al cărei plafon maxim a fost majorat de la 1.200 de lei la 3.400 de lei pentru primele 12 luni din cei doi ani de concediu.

Proiectul mai trebuie sa treaca de Camera Deputatilor.

Iniţiată de 15 senatori PSD şi PNL, propunerea legislativă vizează modificarea art. 2 alin. 3 din OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.


 

Citeste si:

Sfaturile de viata ale unei mame bolnave de cancer in faza terminala catre fiica ei!

Acest baietel a fost in Rai si l-a intalnit pe Iisus, in timp ce era in MOARTE CLINICA! ”Toti aveau aripi!”


 

Senatoarea PNL Mariana Câmpeanu a explicat că a fost eliminată o discriminare care exista între mamele care optau să stea în concediu de creştere a copilului un an şi cele care stăteau doi ani.

„Cine opta pentru primul an primea 600 lei minim sau 3.400 lei maximum, iar cine opta şi pentru al doilea an primea (n.r. în primul an) 600 de lei minimum sau 1.200 de lei maximum. Cel care opta pentru doi ani primea numai 1.200 de lei maxim şi era o nedreptate, discriminare. Şi am spus: cine optează pentru unul sau doi ani trebuie să primească la fel în primul an – între 600 de lei şi 3.400 de lei, indiferent de opţiune. Acum vor primi la fel, indiferent cum optează. Este o eliminare a unei discriminări, dar este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puţine mame care au dreptul la 3.400 de lei şi optează pentru doi ani. În general se întorc la carieră pentru că au venituri mari”, a afirmat Câmpeanu.

Ea a propus să nu mai existe nicio discriminare şi de la început mamele să primească o indemnizaţie de creştere a copilului în funcţie de veniturile avute – 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor cu rol decizional în acest caz.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version