29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATETehnologieA fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

in:

Stiri pe acelasi subiect

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația a fost prezentată la Expoziția Tehnologică a Frontierelor Generale a Inteligenței Artificiale, desfășurată la Beijing.

Tong Tong, cunoscută afectuos și sub numele de Little Girl, este o creație revoluționară care poate interacționa direct cu oamenii. Spre deosebire de alte modele de inteligență artificială care se bazează pe instrucțiuni predefinite, Tong Tong poate să-și atribuie sarcini în mod independent, explorând mediul său și adaptându-se la nevoile sale. Cu propriile emoții și inteligență, această entitate AI este capabilă de învățare autonomă și de luare a deciziilor în funcție de context.

În ceea ce privește evaluările standard de Inteligență Artificială, Tong Tong prezintă comportamente și capacități similare cu cele ale unui copil de trei sau patru ani, putând să-și îmbunătățească continuu abilitățile și cunoștințele prin explorare și interacțiune umană.

Echipa de cercetare a fost condusă de Zhu Songchun, un om de știință care a părăsit America ca să lucreze în China în acest domeniu. Ca unul dintre liderii recunoscuți la nivel mondial în domeniul Inteligenței Artificiale, Zhu și-a propus să creeze entități AI care să înțeleagă și să interacționeze în mod autentic cu lumea reală, contribuind astfel la dezvoltarea unei inteligențe artificiale generale, care să servească mai bine societatea umană.

Fix același lucru a anunțat Facebook că își dorește să construiască în următoarea perioadă: inteligență artificială generală care să servească mai bine societatea umană. Războiul este așadar pornit, iar implicațiile lui vor fi globale și generale.

Însă, în lupta giganților și noi, cei mai mici avem o șansă. Economiedia.ro scrie că Bucureștiul, este pe locul 3 în topul orașelor europene care găzduiesc startup-uri și unicorni specializați în Inteligența Artificială, potrivit unui raport realizat de StartupBlink.

În domeniul Inteligenței Artificiale, Bucureștiul a urcat cu un avans impresionant de 28 de locuri față de clasamentul regional general, arată raportul. Capitala României este devansată în Europa doar de Londra și Paris, care își mențin statutul de orașe europene de top în toate industriile.

sursa: tvrinfo.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version