29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternational''Procesul'' unui porumbel considerat de poliția indiană spion chinez s-a încheiat

”Procesul” unui porumbel considerat de poliția indiană spion chinez s-a încheiat

in:

Stiri pe acelasi subiect

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

OMS cere informatii despre noul val de boli pulmonare din China!

O crestere a bolilor respiratorii in randul copiilor din...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

”Procesul” unui porumbel, ați citit bine, considerat de poliția indiană a fi un posibil spion chinez, s-a încheiat cu o achitare.

Calvarul lui a început în urmă cu opt luni, când a fost prins în apropierea unui port din Mumbai și a stârnit suspiciuni din cauza a două inele legate de picioare, pe care erau gravate cuvinte care păreau scrise cu caractere chinezești.

Poliția se temea că pasărea ar fi implicată în activități de spionaj, motiv pentru care a închis-o într-o cușcă din spitalul veterinar ”Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hospital for Animals” din Mumbai.

Din fericire, în ultimele zile s-a descoperit că porumbelul era o pasăre din Taiwan care scăpase din colivie și zburase spre India. Odată achitată şi primind autorizația Poliției, pasărea captivă a fost transferată la Bombay Society for the Prevention of Cruelty to Animals, unde în cele din urmă, medicii veterinari i-au permis să zboare din nou.

Nu este prima dată când o pasăre este suspectată de autoritățile din India: în 2020, poliția din Kashmir a eliberat un porumbel aparținând unui pescar pakistanez, după ce o anchetă a constatat că pasărea, care traversase granița dintre două țări, nu era implicată în activităţi de spionaj. În 2016, un alt porumbel a fost luat ”prizonier” după ce pe piciorul său a fost găsit un bilet de ameninţare la adresa premierului indian, Narendra Modi.

sursa> Rador Radio Romania

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version