Acasă Social A fost lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară. Ce prevede...

A fost lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară. Ce prevede acesta

Patru miniștri liberali au lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară, care urmărește creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ.

Sunt tratate cu prioritate combaterea traficului și a consumului de droguri în rândul elevilor, prevenirea violenței și a cazurilor de bullying, precum și reducerea riscului de expunere a elevilor la un mediu infracțional. Potrivit Planului, în fiecare unitate de învățământ preuniversitar se vor crea grupuri de acțiune, cu specialiști din domeniile vizate.

În aplicarea normelor vor fi implicate cadrele didactice, părinții și reprezentanții asociațiilor de elevi. În afară de activități practice și campanii de conștientizare, Planul prevede includerea în programa școlară a unor cursuri obligatorii de educație pentru sănătate și a unor tematici de prevenire a faptelor anti-sociale în cadrul programului ”Școala Altfel”.

Miniștrii liberali care au lucrat la acest Plan Național sunt: ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veştea, ministrul Culturii, Raluca Turcan.

”Aș dori să subliniez că planul nu prevede un program obligatoriu de testare a tuturor elevilor în masă în școli. Planul prevede măsura elaborării unui cadru normativ care să faciliteze descoperirea consumului de droguri în școli și care să conducă la eliminarea acestuia, implicând părinții care trebuie să-și dea acordul cu privire la toate procedurile care ar putea să aibă loc în baza unui cadru normativ elaborat.

Deci, subliniem faptul că sunt cooptați părinții în acest efort, sunt consultați permanent părinții și că numai în triunghiul autorități, dascăli și părinți poate fi găsită rezolvarea problemelor semnalate.”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Ministrul Adrian Veștea a declarat: ”Sunt convins că acest efort colectiv va da roade. Cu sprijinul partenerilor instituționali, ne angajăm să protejăm și să promovăm educația copiilor noștri, conștienți că aceștia reprezintă viitorul nostru.”.

Ministrul Raluca Turcan a declarat: ”Consider că inițiativa de a avea o abordare integrată care să implice o mare parte din instituțiile cheie ale statului, alături de părinți și de copii este cea mai bună cale de a avea un răspuns la întrebarea ce fel de societate vrem să devenim în viitor.”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPericol în creștere: Numărul cazurilor de cancer la vârste sub 50 de ani s-a dublat în ultimele decenii
Articolul următorLege noua in Romania: Minorii până la 16 ani vor avea acces la platformele sociale cu acordul explicit al părinților