Acasă ACTUALITATE A pus capac! Premierul Ludvic Orban cere demiterea Avocatului Poporului

A pus capac! Premierul Ludvic Orban cere demiterea Avocatului Poporului

2953

Scandalul pensiilor speciale ia amploare! Premierul Ludovic Orban a cerut demiterea Avocatului Poporului.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că „Avocatul Poporului nu mai e de mult Avocatul Poporului”.

„Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a mai spus Orban.

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la legea care impozitează pensiile speciale adoptată de Camera Deputaţilor, Renate Weber precizând că sunt „motive multiple de neconstituţionalitate”. Avocatul Poporului a mai spus că această lege reprezintă o „discriminare” a celor care primesc pensii speciale.

„Pe scurt o să mă refer doar la două aspecte. În opinia noastră este încălcat articolul 16 și 56 din Constituție. Considerăm că e vorba de o discriminare, dar și de nerespectarea principiului aplicării juste a sarcinii fiscale.

Orice stat are dreptul să facă orice politică de impozitare, dar această impozitare trebuie să fie făcută în mod egal tuturor celor care obțin venituri.

Ori, în cazul acestei legi, în opinia noastră, s-a ales doar o categorie – cea a pensionarilor cu pensii de serviciu. Prin felul în care este făcută această impozitare s-a ajuns inclusiv și la o discriminare, dar și la o dublă impunere”, a spus Renate Weber la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos