12.1 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăStirea zileiAcesta e cel mai tare loc de munca la stat: Salariu de...

Acesta e cel mai tare loc de munca la stat: Salariu de 37.000 de euro de la Ministerul Turismului sa STAI DEGEABA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Statul roman face fericiti opt români pe care ii plateste cu 37,000 de euro pe an să stea degeaba. „Ce face nu stiu, ca n-am vazut niciodata niciun raport de activitate. El promoveaza Romania” spune ministrul Turismului despre cei opt angajati din subordine. 

Cei opt angajati de la birourile de promovare turistica a Romaniei din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varsovia, Moscova, Paris si New York castiga, impreuna, 300.000 de euro pe an. La acesti bani se adauga 600.000 de euro dati pe deplasari si chirii, informează stirileprotv.ro.

Acestea sunt cele opt birouri in care personalul se ocupa de promovarea Romaniei. Insa, in opinia ministrului Turismului, Mircea Dobre, bazata pe un audit al Curtii de Conturi, sefii acestor reprezentante externe au efectuat cheltuieli nejustificate, asa ca birourile vor fi inchise.

Mircea Dobre, ministrul Turismului: “Trebuie sa resetam si sa o luam de la zero. Cheltuirea banilor publici pentru ce fac acolo acei domni/doamne nu e justificata.”

Salarii de 37.500 de euro pe an
900.000 de euro anual, acestea sunt costurile celor opt reprezentante externe care se ocupa cu promovarea turismului romanesc in strainatate.

Din aceasta suma, 300.000 de euro sunt salariile celor opt angajati, iar 600.000 de euro sunt cheltuieli cu deplasarile personalului, utilitatile si spatiile inchiriate. In unele locuri, chiriile pentru birouri, care nu aveau voie sa depaseasca 60 de metri patrati, treceau si de 5.000 de euro pe luna.

Mircea Dobre, ministrul Turismului: “La Madrid, cel care a reprezentant statul roman acolo a disparut acum cativa ani, a plecat cu masina institutiei, e inregistrat un dosar. In State, avem de 23 de ani om, ceilalti de peste 10 ani”

De asemenea, ministrul este nemultumit si de performanta unora dintre angajati. De pilda, biroul din New York a trimis anul trecut in Romania 166 de turisti.

Mircea Dobre, ministrul Turismului: “Nu m-au sunat sa-mi propuna sa discutam info-tripuri. Ce face nu stiu, ca n-am vazut niciodata niciun raport de activitate. El promoveaza Romania”

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc spune ca “Romania are nevoie de promovare, care nu trebuie intrerupta nicio clipa. Inchiderea chiar si pentru o saptamana, cum s-a intamplat atunci cand personalul nu a avut bani sa si plateasca chiria si aparea inchis, aduce o imagine foarte proasta Romaniei si turismului”

Ministrul Dobre spune ca guvernul va scoate aceste posturi la concurs, cei care sae vor ocupa de promovare turistica a Romaniei vor fi in subordinea ambasadorului din tara respectiva, vor avea poate denumirea de atasat in turism si vor avea un mandat limitat la 4 ani.

Vezi aici Video:

Pentru reducerea cheltuielilor, Ministerul Turismului ia in calcul organizarea unor birouri de promovare turistica la sediile misiunilor diplomatice.

Ultimele stiri