26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATEAcord ISTORIC pentru adoptarea monedei EURO!

Acord ISTORIC pentru adoptarea monedei EURO!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Berceanu: PNL poate avea soarta PNTCD! Scenariu sau realitate?

Liberalul Radu Berceanu, fost vicepresedinte al PDL si ministru...

Lovitura pentru prezidentiale: Se aude ca Geoana vrea sa lanseze un proiect a la Macron

Dupa surprizele din alegerile din 2004, cand Traian Basescu...

Klaus Iohannis intampinat cu huiduieli la Sibiu. Se anunta proteste in centrul Sibiului

Presedintele Klaus Iohannis a fost intampinat cu raceala duminica...

Klaus Iohannis, Mugur Isarescu si Victor Ponta s-au pus de acord pentru semnarea unei strategii de tara ce are in vedere adoptarea monedei euro.

Klaus Iohannis va lansa consultări cu partidele politice pentru găsirea unei strategii comune pentru aderarea României la Zona Euro. Șeful Statului a discutat la Cotroceni pe această temă cu premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat joi, 28 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, și pe Guvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Mugur Isărescu, pentru a discuta despre procesul aderării României la zona euro.

Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul Președinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetățenilor.

Discuțiile purtate de Președintele României cu Prim-ministrul României și cu Guvernatorul Băncii Naționale a României au avut în vedere să identifice principalele etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergență 2015-2018.

În perioada următoare, Președintele României va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro. Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil.

În cadrul discuțiilor de astăzi, s-a decis înființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv”, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ultimele stiri