22.7 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăACTUALITATEADIO Uniunea Europeana! Germania reintroduce CONTROALELE LA VAMA!

ADIO Uniunea Europeana! Germania reintroduce CONTROALELE LA VAMA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...

Germania intentioneaza sa reintroduca „o forma de controale” la frontiere in incercarea de a controla fluxul de refugiati, anunta BBC.

13 mii de refugiati au ajuns numai sambata aceasta la Munchen. Cotidianul german Der Spiegel a scris ca ministrul german  de Interne ar urma sa faca un anunt pe aceasta tema in urmatoarele ore.

Germania se confrunta cu un val de refugiati fara precedent, iar Oficiul federal responsabil cu imigrantii estimeaza ca in 2015 vor exista 800 de mii de cereri de azil.

Germania, cea mai mare si mai performanta economie europeana, este un magnet pentru multe persoane care fug de razboiul si saracia din Siria si din diferite parti ale Orientului Mijlociu si Africii. Potrivit politiei germane, peste 12.000 de migranti au ajuns sambata in Munchen iar alti 1.400 duminica dimineata.

Intr-un interviu acordat publicatiei germane Der Tagesspiegel, de Maiziere a afirmat ca refugiatii care primesc protectie in Europa ar trebui sa accepte ca vor fi distribuiti in intregul bloc comunitar.


Citeste si:


„Nu le putem permite refugiatilor ca aleaga liberi unde vor sa stea – nu se face asta nicaieri in lume”, sustine ministrul german.

„De asemenea, nu poate fi de datoria noastra sa platim ajutoarele stabilite prin legislatia germana refugiatilor care au fost alocati unei tari UE si care au venit totusi ulterior in Germania”, a adaugat de Maiziere.

Tensiunile sunt in cresetere in Germania, statele reclamand povara din ce in ce mai grea de a face face fata celei mai intense crize a refugiatilor cu care s-a confruntat Europa in ultimele decenii.

Comisarul european Guenter Oettinger a declarat pentru Welt am Sonntag ca Germania ar trebui sa reduca ajutoarele financiare pentru azilanti pentru a reduce astfel si numarul solicitarilor.

„Platile din Germania pentru solicitantii de azil trebuie sa fie ajustate astfel incat sa se apropie intr-o oarecare masura de platile din celelalte tari din UE”, considera Oettinger.

„Avem nevoie de o anumita armonizare intre ajutoarele financiare pentru azilanti in Europa pentru ca, daca exista diferente in cadrul UE, ar putea oferi un imbold gresit”, a mai afirmat comisarul german.

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version