9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiAdunarea la sol: Greva generala la Lufthansa, incepand de vineri

Adunarea la sol: Greva generala la Lufthansa, incepand de vineri

in:

Stiri pe acelasi subiect

Greva anuntata de personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va incepe vineri, a anuntat sindicatul Ufo, intr-o scrisoare adresata salariatilor si publicata pe site-ul sau de Internet. „Vineri va fi prima zi in care greva se va concretiza”, scrie sindicatul, fara mai multe detalii.

 

Ora exacta si aeroporturile afectate nu vor fi indicate decat cu sase ore inainte de declansarea actiunii de protest. Miscarea sociala risca sa provoace importante perturbari ale traficului intern si european al companiei Lufthansa, ceea ce va conferi prioritate zborurilor de lung curier.

 

Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marti ca va cere intreruperea temporara a activitatii la Lufthansa in Germania „anuntata in ultimul moment” si „foarte curand”. „Pregatim o greva cu durata nedeterminata, pe termen mediu”, a adaugat Nicoley Baublies, presedintele sindicatului. In aprilie, Ufo a cerut o crestere a salariilor cu 5 la suta pe 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul a respins ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

Ultimele stiri