Acasă Cultura Ai mere in casa? Traditia de Sfantul Ilie spune ca e OBLIGATORIU...

Ai mere in casa? Traditia de Sfantul Ilie spune ca e OBLIGATORIU sa faci asta!

Sfântul Ilie, prăznuit în fiecare an la 20 iulie, este o divinitate populară care a preluat numele de la Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. marchează mijlocul verii pastorale. Oamenii credeau că Sfântul Ilie aduce ploaia, furtunile și grindina și au legat de această sărbătoare numeroase superstiții.

În popor se crede că nu este voie să se mănânce mere până în ziua de Sfântul Ilie. De asemenea, nu este permis ca aceste fructe să se lovească unul de altul, întrucât ar chema astfel grindina care ar distruge plantațiile.

De Sfântul Ilie, oamenii obișnuiesc să ducă merele la biserică pentru a fi sfințite, crezându-se că în acest fel ele vor deveni ”mere de aur” pe lumea cealaltă.

O credință populară de Sfântul Ilie spune că, pentru ca sufletele copiilor morți să se veselească, trebuie ca femeile să cheme copii străini și să-i așeze sub un măr pe care mai apoi să-l scuture și să dea de pomană fructele căzute, conform crestinortodox.ro.

Alte superstiții de Sfântul Ilie spun că în această zi  se culeg plantele de leac, se recoltează mierea și nu se lucrează.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVictor Piturca E DISPERAT! ”Sunt tinut prizonier in Arabia Saudita!”
Articolul următorA MURIT maestrul Radu Beligan! Zi neagra in toata Romania!