Acasă ACTUALITATE Ai Windows Explorer? Iata la ce pericole esti expus…

Ai Windows Explorer? Iata la ce pericole esti expus…

9
Compania americană Microsoft a confirmat miercuri faptul că există o defecțiune în programul său „Windows”, pe care a anunțat-o recent compania rivală Google, şi pe care hackerii o folosesc pentru a ataca instituțiile politice din SUA.
Grupul de hackeri, pe care Microsoft îi numește „Strontium”, duce o campanie de colectare ilegală a datelor (Phishing) împotriva unor ținte specifice, inclusiv împotriva agențiile guvernamentale și instituțiile diplomatice și militare, a scris pe site-ul său oficial Terry Myerson, vicepreședinte al Microsoft responsabil de Windows.
Microsoft descrie „Strontium” ca un grup de piraţi ale cărui caracteristici indică susținerea statului, dar Myerson nu specifică la ce stat face referire. Experții de securitate susţin că acest grup de hackeri are legături cu Rusia. Ea este suspectată de atacurile recente asupra serverelor Partidului Democrat din SUA.
Google susține că a dat „șapte zile” companiei Microsoft pentru a rezolva problema înainte de a o face publică, și că pe 21 octombrie a informat despre această intenţie atât Microsoft, cât și Adobe. Marți, Microsoft a anunțat că pregătește înlăturarea acestor erori din program, modificări pe care utilizatorii le vor putea folosi din 8 noiembrie.
Sursa: Rador
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos