Acasă ACTUALITATE ALDE vrea mai multi morti si cere ridicarea tuturor restrictiilor. ”Oamenii poarta...

ALDE vrea mai multi morti si cere ridicarea tuturor restrictiilor. ”Oamenii poarta masti degeaba”

2738

Varujan Vosganian, purtator de cuvant al ALDE, a solicitat duminica dimineata ca restrictiile sa fie ridicate integral din judetele in care nu s-au mai inregistrat noi cazuri de coronavirus.

Vosganian a exemplificat cu situatia din judetele Prahova, Constanta si Dolj.

„In multe judete din Romania epidemia nu exista. Afirmam, in declaratiile mele de la tribuna Parlamentului, ca instituirea starii de alerta pe intreg teritoriul tarii este o masura excesiva, in conditiile in care in multe judete ea nu se justifica. Iata si cateva exemple edificatoare, privind, de pilda, unele dintre cele mai mari judete ale tarii. Am ales perioada 1 – 16 mai, ca sa fie acoperitoare inclusiv pentru perioada de carantina.

In judetul Prahova, la o populatie de cca 800 000 de locuitori am avut, in medie, o infectare la doua zile. In judetul Constanta am avut, in medie, o infectare pe zi, la o populatie de cca 750 000 de locuitori. In judetul Dolj am avut o infectare la doua zile, la o populatie de 700 000 de locuitori. Deci, in medie, in aceste trei judete cu peste doua milioane de locuitori am avut trei infectari pe zi, adica o infectare la 750 000 de locuitori.

Nu stim cate dintre aceste persoane au fost cu adevarat bolnave sau doar asimptomatice. E limpede, insa, ca in aceste trei judete epidemia nu exista. Si milioane de oameni sunt siliti sa poarte masca, sa stea la distanta unii de altii, sa li se propteasca termoscannerul pe frunte, sa imagineze tot felul de motive ca sa iasa mearga de la Craiova la Bailesti sau de la Constanta la Eforie etc.

Si, va rog, nu-mi mai spuneti povestea aia cu faptul ca populatia n-a fost indeajuns testata. Numarul testelor a crescut de la 30 000 la 300 000 si, totusi, numarul celor cu adevarat bolnavi, internati la terapie intensiva n-a crescut ci, dimpotriva, a scazut. Deci e limpede testarea la nesfarsit a populatiei nu ne ofera nicio surpriza”, a scris Vosganian pe Facebook.

Inca 13 persoane infectate cu noul coronavirus au murit sambata in Romania, numarul celor decedati din aceasta cauza ajungand la 1.094, a informat Grupul de Comunicare Strategica.

Este vorba despre doua femei si 11 barbati, cu varste cuprinse intre 52 si 87 de ani. Toate persoanele decedate sufereau si de alte afectiuni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos