Acasă Sanatate Alerta alimentara – Chipsuri periculoase retrase de urgenta de pe rafturile supermarketurilor...

Alerta alimentara – Chipsuri periculoase retrase de urgenta de pe rafturile supermarketurilor din Romania

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume, transmite NEWS.RO.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mega Image a retras de la vânzare produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023. ”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Mesaj pentru consumatori

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentHarta adăposturilor de protecție civilă din toată țară. Unde te adăpostești în caz de pericol
Articolul următorMutarea care-i va infuria pe rusi: Republica Moldova mai face un pas spre NATO