8.9 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăSocialSanatateAlerta pentru femeile insarcinate! O categorie de medicamente face ravagii in randul...

Alerta pentru femeile insarcinate! O categorie de medicamente face ravagii in randul gravidelor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Persoanele pentru care cafeaua este contraindicata de medici

Oamenii de stiinta au intreprins studii ample pentru a...

BOR ia atitudine: Biserica NU militează irațional și nerealist pentru interzicerea totalitară a avortului!

”Biserica NU militează irațional și nerealist pentru interzicerea totalitară...

Cele mai simple si eficiente metode pentru a scapa de vergeturi!

Vergeturile reprezinta cel mai des intalnit efect negativ al...

Medicii chinezi au descoperit ca utilizarea diferitelor sedative din clasa benzodiazepinelor creste riscul de avort spontan la gravide cu aproximativ 69%, iar pentru unele tipuri de medicamente acesta este de 2,52 ori mai mare decat in ​​mod normal.

Concluziile oamenilor de stiinta au fost prezentate intr-un articol publicat in jurnalul stiintific JAMA Psychiatry. „Analiza noastra indica faptul ca utilizarea benzodiazepinelor in timpul sarcinii creste riscul de avort spontan cu 69%.

De asemenea, utilizarea unor forme populare ale acestor medicamente, inclusiv fludiazepam, creste acest risc de 2,52 ori” – scriu cercetatorii. La aceasta concluzie a ajuns un grup de medici chinezi condus de profesorul Universitatii Nationale din Taiwan, Hsiao Fei Yuan, atunci cand a studiat datele medicale colectate de serviciile de sanatate taiwaneze in timp ce monitorizau sanatatea femeilor insarcinate in perioada 2004-2018.

In total, medicii au urmarit 3,05 milioane de sarcini, din care o mica parte, dar semnificativa (4,4%), s-a incheiat cu avort spontan. Dupa cum observa oamenii de stiinta, interesul lor pentru benzodiazepine se datoreaza faptului ca aceste medicamente sunt adesea prescrise femeilor insarcinate atunci cand dezvolta anxietate sau depresie. In plus, moleculele lor, dupa cum arata experimentele pe animale, sunt capabile sa patrunda prin placenta in fat, precum si in laptele unei mame care alapteaza.

Toate acestea pot afecta negativ dezvoltarea intrauterina a copilului. Ghidati de aceste consideratii, oamenii de stiinta au comparat cat de des au aparut avorturile spontane la cateva sute de mii de femei taiwaneze cu varsta si profil mental similare care au folosit sau nu aceste medicamente in timpul sarcinii.

Analiza a indicat ca femeile care au folosit benzodiazepine au suferit, in medie, cu 69% mai multe pierderi de sarcina decat cele lor care nu au primit astfel de sedative. In plus, cercetatorii au descoperit ca unele benzodiazepine populare, in special fludiazepamul, au crescut riscul de avort spontan cu un factor de 2,52 mai mult decat alte forme de medicamente.

Riscul a crescut si mai mult atunci cand s-a utilizat o doza mare de sedative – de la 61% la 86%. Toate acestea, dupa cum noteaza profesorul Hsiao Fei Yuan si colegii sai, ar trebui sa fie luate in considerare de catre psihoterapeuti si alti medici curatori in activitatea lor cu femeile insarcinate.

Ultimele stiri