Acasă Comentariul zilei Aliatul nr. 1 al lui Putin prevesteste infrangerea: ”Dacă, Doamne ferește, Rusia...

Aliatul nr. 1 al lui Putin prevesteste infrangerea: ”Dacă, Doamne ferește, Rusia se prăbușește, atunci locul nostru este sub aceste dărâmături”

594

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a vorbit despre inviolabilitatea alianţei militare regionale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), dar a menționat că viitorul organizației poate depinde în mod direct de rezultatul Rusiei în războiul din Ucraina.

Vorbind în cadrul unei sesiuni a CSTO de la Erevan, el a menționat că recent au existat opinii că viața și soarta CSTO depind de rezultatul războiului dus de Rusia în Ucraina: „Dacă va câștiga, CSTO va trăi. Dacă nu va câștiga, CSTO nu va exista”, a spus președintele, conform Interfax. „Simt că am ajuns la un consens că, dacă, Doamne ferește, Rusia se prăbușește, atunci locul nostru este sub aceste dărâmături”, a spus Lukașenko.

„Nici măcar nu ar trebui să existe astfel de conversații. Nu vom părăsi arena militaro-politică. CSTO va exista și nimeni nu se va prăbuși nicăieri. Dar avem nevoie de unitate”, a adăugat Lukașenko.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos