25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăACTUALITATEAmenda USTURATOARE daca folosesti telefonul mobil in timp ce traversezi strada!

Amenda USTURATOARE daca folosesti telefonul mobil in timp ce traversezi strada!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

 Un proiect de lege propus în Statele Unite vrea să amendeze drastic pietonii care folosesc telefonul mobil atunci când merg pe tradă sau traversează. Aceștia ar urma să primească până la 15 zile de închisoare.

Dacă până acum poliția căuta să îi amendeze drastic pe cei care foloseau telefonul mobil la volan, în Statele Unite și pietonii vor fi vânați. Această măsură va fi aplicată doar dacă va fi aprobat un proiect de lege propus în New Jersey de Pamela Lempitt, un reprezentant al Partidului Democrat.

Ea a supus votului o lege prin care cere ca pietonii să primească 50 de dolari amendă sau până la 15 zile de închisoare dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg, fie că vorbesc la el, scriu mesaje sau pur și simplu se uită la postările prietenilor de pe rețelele de socializare. Aceasta pentru că decesele pietonilor din Statele Unite s-au înmulțit în ultimii ani din cauza dependenței de telefonul mobil. Procentul unor astfel de decese a crescut de la 11% în anul 2005 la 15% în anul 2014. Americanii susțin și că 11.101 răniri au fost cauzate de folosirea telefonului între anii 2000 și 2011. 12% dintre acestea s-au datorat scrierii mesajelor.

New Jersey nu este primul stat american în care se încearcă promulgarea unei astfel de legi. Nevada, Arkansas, Illinois și New York au înregistrat tentative eșuate. De asemenea, statul Hawaii încearcă introducerea unei legi similare, care prevede amendarea cu 250 de dolari a celor care traversează strada în timp ce folosesc telefonul mobil.

Sursa:Rador

Ultimele stiri