25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEAmenintari de RAZBOI din cazua imigrantilor! Serbia si Ungaria se ACUZA DUR!

Amenintari de RAZBOI din cazua imigrantilor! Serbia si Ungaria se ACUZA DUR!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Dupa ce Guvernul maghiar a mobilizat armata la granita, pentru a opri imigrantii, sarbii anunta si ei ca vor trimite militari la frontiera cu Ungaria, pentru a impiedica refugiatii respinsi de autoritatile ungare sa se intoarca in Serbia, anunta un oficial din Ministerul Muncii citat de postul de radio sarb B92.

Secretarul de stat al Ministerului Muncii, Nenad Ivanisevici, a declarat, luni seara, ca Serbia va trimite militari la frontiera cu Ungaria, daca va fi necesar, afisand o pozitie vehementa in ceea ce priveste gazduirea refugiatilor respinsi.

„Daca vor sa-i trimita inapoi, vor trebui sa-i trimita inapoi in Grecia. Aceea a fost prima tara prin care au intrat in UE. Nu ii vom accepta chiar si cu pretul ca Serbia sa trimita soldati la frontiera”, a precizat Ivanisevici, potrivit Mediafax.

Reactia lui Ivanisevici a venit in contextul in care noua legislatie a Ungariei potrivit careia trecerea ilegala a frontierelor constituie o infractiune a intrat in vigoare marti, 15 septembrie. De la miezul noptii de luni spre marti, traversarea ilegala a frontierelor tarii este considerata infractiune si se pedepseste cu trei ani de inchisoare si expulzarea din tara.

Secretarul de stat al Ministerului Muncii a mai precizat, in cadrul unui seminar sustinut in Subotica, in nordul Serbiei, pe tema drepturilor imigrantilor, refugiatilor si solicitantilor de azil, ca tara are o politica de reprimire „foarte clara, in concordanta cu legea internationala, prin care procesul de reprimire se desfasoara concomitent cu evaluarea tarii de origine si a cetateniei”, a precizat Ivanisevici.


Citeste si:

UNGARIA inchide granitele cu Romania! Motivul este INCREDIBIL!

VIDEO – O unguroaica angajata la o televiziune LOVESTE CU PICIORUL un imigrant care-si cara copilul!


El a subliniat ca „Serbia nu va lua nicio decizie care sa perturbe relatiile sale cu alte state, dar va sti cum sa aiba grija si de cetatenii si de interesele ei si ceea ce inseamna acest lucru concret vom vedea in urmatoarele zile”. Ivanisevici a atras atentia asupra necesitatii stabilirii unor reguli in privinta refugiatilor si unele in privinta imigrantilor de catre UE, reguli in functie de care Serbia va lua decizii in acest sens.

Cei mai multi imigrantii care ajung in Grecia sau Italia pornesc inspre Macedonia, continuandu-si drumul prin Serbia, Ungaria, Austria pentru a solicita azil in Germania.

Ultimele stiri