Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, susține că președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, trebuie să iasă public și să clarifice de ce a fost adus Liviu Dragnea la sediul CCR.

„Fiind o informație de interes public, trebuia clarificat până la această oră. Dacă domnul Liviu Dragnea a ridicat o excepție de neconstituționalitate, procedural are acest drept. Dacă nu a ridicat excepția de neconstitutționalitate, atunci nu are acest drept”, a declarat Ana Birchall, la Realitatea Plus.

Fostul ministru al Justiției a subliniat că Valer Dorneanu nu a dat lămuriri încă referitor la acest aspect, însă s-a grăbit să-l critice pe procurorul-șef DNA, Crin Bologa, pentru declarațiile despre anchetele închise după deciziile Curții.

„Valer Dorneanu a refuzat să-mi dea cuvântul într-o speță care mă privea direct. Valer Dorneanu ar trebui să explice public aceste aspecte. (…) Dorneanu nu se grăbește să clarifice acest aspect, în schimb, imediat s-a grăbit să-l pună la punct pe șeful DNA. Adică îl avem la CCR pe Stan, care după ce manipulează public o informație… Unde este integritatea Curții? Este pusă sub semnul întrebării având în vedere aceste aspecte (…) Voi continua să pun în discuție credibilitatea pe care o instituție o dă având în vedere acest comportament”, a completat Ana Birchall.

Transparenta face diferenta