25.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăStirea zileiANAF-ul baga mana in BUZUNARELE romanilor din strainatate! Ii obliga sa plateasca...

ANAF-ul baga mana in BUZUNARELE romanilor din strainatate! Ii obliga sa plateasca RETROACTIV!

in:

Stiri pe acelasi subiect

ANAF-ul si propus sa nu mai lase niciun roman aflat in strainatate fara sa plateasca contributiile sociale in Romania.

ANAF, ajutată de propunerea de amendament la Codul de Procedură Fiscală a deputatului Aurelia Cristea, ar dori să aibă acces la toate conturile românilor care muncesc în străinătate. În acest sens, ANAF precizează că este vorba despre o altă modificare „care vizează transmiterea de către entităţile din România, care au deja obligaţia transmiterii de informaţii către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere  a Spălării Banilor şi către ANAF”.

Mai exact, ANAF ar intenționa să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate pentru a-i obliga pe aceștia să plătească retroactiv orice contribuție socială pe care aceștia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă. ANAF dezminte însă că această informaţie este adevărată.

Potrivit ANAF, este vorba însă despre o altă modificare care vizează transmiterea de către entităţile din România, care au deja obligaţia transmiterii de informaţii către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere  a Spălării Banilor şi către ANAF.


Citeste si:

Daca ai bani, vine ANAF-ul peste tine! Fiscul incepe o MEGA-CAMPANIE de controale in toata tara, la persoane fizice!

VIRALUL ZILEI: Mesajul disperat al unor patroni in fata unui control ANAF!

ANAF-ul intoarce foaia! Incepe controale in SCARILE DE BLOC!


ANAF mai precizează că această măsură adoptată de către Parlament are ca scop combaterea evaziunii fiscale, urmărind identificarea societăţilor de tip-fantomă, „conform datelor din bazele proprii coroborate cu datele din tranzacţiile bancare, iar pe de altă parte luarea măsurilor legate în timp real de către structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii de stat.

Propunerea deputatei Aurelia Cristea, care se pare că este suținută de coaliția aflată la guvernare, presupune introducerea în Codul de Procedură Fiscală a faptului că ANAF poate colabora cu peste 52 de bănci internaționale, practic principalele bănci din lume, scrie rtv.net.

Urmare a acestei colaborări ANAF-ul va avea acces la toate conturile deschise de românii care muncesc în străinătate la aceste bănci și va putea să calculeze cât de mult aceștia ar trebui să plătească taxe și impozite statului român.

Se urmărește mai ales recuperarea CAS pe care românii ar trebui să o plătească indiferent de locul în care lucrează, mai ales dacă muncesc la negru.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version