Acasă Comentariul zilei Sociolog: De bine, de rau, guvernul munceste. Ciolacu, Ponta si Tariceanu stau...

Sociolog: De bine, de rau, guvernul munceste. Ciolacu, Ponta si Tariceanu stau ca babele atarnate de gard si dau indicatii

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, surprinde cu fidelitate modul in care Ciolacu, Ponta si Tariceanu inteleg sa isi aduca „contributia” la lupta impotriva coronavirusului. „Stau ca babele atarnate de gard si dau indicatii alora care macar pun osul la treaba”, scrie Lazaroiu.

„De cand a inceput nefericita asta de pandemie, am vazut asa:

Liberalii se chinuie sa astupe gaurile din corabie, bine, rau, cat se pricep si ei. Nu e Vela tatal comunicarii, dar il vezi ca transpira si se straduieste, Tataru alearga prin tara si stinge incendii. Cad spitale, bugetul e vraiste, cam tot dezastrul mostenit de la Ciolacu, Tariceanu si Ponta. Nici nu se mai plang si nici n-ar mai ajuta pe nimeni sa se planga. USR-PLUS si-a activat retelele de voluntariat si incearca sa contribuie dupa puteri, sa stranga donatii, sa cumpere echipamente. La fel ca ei, atatea alte grupuri civice de diverse orientari ideologice, asociatii profesionale, firme private, o puzderie de oameni inimosi.

Restul, numai clantai, numai guristi, toata ziua pe televizoare, in transmisie directa din sufrageriile lor luxoase. Ponta, Ciolacu, nu mai zic de disperatul Tariceanu, toti dau din falci, critica, se zborsesc, azi te someaza sa faci asa, maine, invers. Stau ca babele atarnate de gard si dau indicatii alora care macar pun osul la treaba. Pe urma se mira ca vin sondajele si-i nedreptatesc la procente, singurele care-i intereseaza in afara de conturile lor din banca”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Liderii PSD, Pro Romania, UDMR, ALDE si cel al grupului parlamentar al minoritatilor nationale de la Camera Deputatilor i-au trimis, luni, o scrisoare premierului Ludovic Orban in care ii cer organizarea cat mai curand a unui cadru de intalniri de lucru periodice ale Guvernului cu partidele parlamentare, consultari dedicate examinarii problemelor cu care se confrunta Romania ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Calin Popescu-Tariceanu si Varujan Pambuccian mentioneaza ca sunt constienti de provocarile deosebite pe care le genereaza criza epidemiei de coronavirus si ca se simt deopotriva responsabili pentru modul in care autoritatile publice inteleg sa raspunda acestor provocari.

„Va reamintim ca necesitatea de a avea in vremuri de criza un Executiv a carui capacitate administrativa sa fie deplina a fost unicul considerent pentru care Guvernul minoritar pe care-l conduceti a primit votul de investitura din partea Parlamentului. Avand in vedere atat caracterul exceptional al situatiei, cat si raporturile constitutionale dintre Parlament si Guvern, consideram ca este indispensabil sa stabilim neintarziat un cadru de dialog politic institutionalizat in interesul intregii societati romanesti. Starea de urgenta ne obliga pe toti la consens cu privire la obiectivele si metodele actiunii statului. Suntem deosebit de preocupati de modul in care Guvernul actioneaza in plan medical-sanitar pentru prevenirea raspandirii epidemiei si suntem ingrijorati de lipsa informatiilor precise cu privire la masurile pe care le intreprindeti si la planul de actiune al Guvernului pe termen scurt si mediu”, se arata in scrisoare.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRaed Arafat isi da arama pe fata. A intervenit oficial intr-un control la spitalul baronului de Vrancea, Oprisan
Articolul următorTara arde si lor le arde fotbal. Primaria care a dat 5 milioane echipei de fotbal in plina pandemie