Acasă Turism Anastasiu, presedintele preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane: Turismul se reia la 1...

Anastasiu, presedintele preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane: Turismul se reia la 1 iunie

675

Hotelurile şi restaurantele se pregătesc intens şi cred că, în România, va fi turism începând din 1 iunie, a declarat, sâmbătă, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România), Dragoş Anastasiu, potrivit Agerpres.

„O perioadă de timp, probabil că nimic nu va mai fi la fel, după 15 mai. Hotelurile nu au fost închise oficial niciodată. Restaurantele au fost închise. Hotelurile vor putea fi frecventate începând din 15 mai. Vine şi sezonul… România turistică este o Românie profund sezonieră şi dacă toţi hotelierii de pe Litoral şi din Delta Dunării vor pierde acest sezon va fi foarte, foarte greu pentru ei. Eu cred că va fi turism în România începând din luna iunie – iulie, dar va fi altfel. Sunt foarte mulţi care fac eforturi şi să ştiţi că sunt standarde noi de igienă. Am rămas plăcut surprins cât de multă preocupare pentru implementarea lor este deja de vreo 3-4 săptămâni. Veţi vedea că hotelurile şi restaurantele din România se pregătesc intens şi va fi un alt fel de a fi împreună acolo, dar vom fi deschişi şi cred că lucrurile se vor relua începând din 1 iunie”, a afirmat Anastasiu, într-o intervenţie la Digi 24.

Întrebat care vor fi, în opinia sa, noutăţile privind măsurile care ar putea să fie implementate în unităţile de cazare, Anastasiu a amintit de modul în care se va servi masa sau felul în care vor fi distribuite locurile pe plajă.

„Nu pot să spun să sunt deţinătorul unor adevăruri absolute sau că pot să anticipez toate măsurile pe care specialiştii medicali şi politici le vor pune în practică. Dar mă uit ce se întâmplă în alte ţări şi vă dau un simplu exemplu: s-ar putea ca anul acesta, în România, să nu mai vedem neapărat bufetul suedez la micul dejun, ca să nu mai stăm la coadă şi să ni se servească la masă. S-ar putea să vedem din ce în ce mai multă servire în camere, să nu mai putem să intrăm toţi într-un restaurant şi să fim obligaţi să scoatem jumătate din mesele de acolo. S-ar putea să nu mai putem să punem mesele împreună ca să stea mai mult de o familie la masă. S-ar putea să vedem măsuri de dezinfecţie puternice la fiecare schimb de masă, să avem inclusiv oameni care vin să ne servească la masă care să poarte măşti. N-am fost obişnuiţi cu o astfel de viaţă şi un astfel de a face turism, dar cu siguranţă ne vom obişnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearşaf lângă cearşaf şi va trebui să ne distanţăm cumva unii de ceilalţi. Aici sunt două categorii de teme sau de măsuri, iar unele ţin pur şi simplu de bunul simţ şi ar trebui să le respectăm mai mereu. Poate să ne şi pupăm mai puţin când ne vedem, să ne îmbrăţişăm mai puţin. Noi suntem mai latini şi mai focoşi şi avem toate aceste porniri, pe care, de exemplu, în Germania nu le vezi”, a subliniat preşedintele AHK România.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos