Acasă Sanatate Angajatii din Sanatate vor protesta sambata in Capitala!

Angajatii din Sanatate vor protesta sambata in Capitala!

31

Peste 5.000 de angajati din Sanatate vor protesta, sambata, in Capitala, pentru a transmite guvernantilor mesajul ca nu sunt slugi, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.

Presedintele CMR a mai spus, la adunarea generala a organizatiei, ca medicii nu ies in strada pentru ca sunt morti de foame, ci pentru a face apel la demnitate, fiind asteptate peste 5.000 de cadre medicale din toate judetele tarii.

„Corpul medical, in acest moment, va merge pana la capat. In Romania, un guvern trebuie sa stie ca guverneaza pentru romani, ca in spatele cifrelor sunt oameni si cetateni romani si ca, indiferent de ce spune FMI, el (guvernul – n.r.) nu este dator FMI, ci cetatenilor”, a spus Astarastoae.

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

Protestatarii se vor aduna incepand cu 10.30, in Piata Victoriei, unde va avea loc un miting, urmat de un mars pana la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea VictorieiPod Natiunile Unite – bd. Natiunile Unite – alveola Parc Izvor.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos