”Antena 3 promoveaza extremismul politic”

Un celebru europarlamentar ia atitudine la scurt timp dupa ce postul Antena 3 poate fi urmarit in Parlamentul European. Cristian Preda a atacat in termeni duri televiziunea lui Voiculescu.

Canalul de televiziune Antena 3 a devenit disponibil in Parlamentul European și un europarlamentar roman reactioneaza dur fata de decizia tehnica a PE, potrivit stiripesurse.ro.

Eurodeputatul Cristian Preda (ex-PMP) spune intr-un mesaj adresat PE ca nu doreste sa vizioneze postul Antena 3 deoarece „practica o propaganda in favoarea extremismului politic”.

Preda solicita scoaterea postului din optiunile televizorului sau atat la Bruxelles cat si la Strasbourg.

Reamintim că europarlamentarul Cristian Preda a dezvăluit, în aprilie, pe contul său de Facebook, că pesediștii din Parlamentul European vor introducerea Antenei 3 în grila de programe tv recepționate în birourile de la ‪PE‬. REALITATEA TV și TVR internaţional sunt posturile care se prindeau până acum. 17 europarlamentari au semnat deja solicitarea.

„Pesediștii lucrează din greu la Bruxelles: ultima lor inițiativă este introducerea Antenei 3 în grila de programe tv recepționate în birourile de la ‪PE‬. Până acum, se prindeau Realitatea tv și TVR international, iar numărul canalelor e limitat pentru România la 2. Pesediștii nu mai suportă probabil să fie departe de Antena 3, când vin la Parlament, așa că au semnat o petiție prin care cer să-i vadă zilnic pe Mircea Badea & co. E neîndoielnic că nu diar românii, ci toți cetățenii europeni vor fi mult mai bine reprezentați dacă Daciana aude permanent glăsciorul Danei Grecu, iar Grapini – șoapta lui Gâdea!”, scrie Preda.

Europaralamentarul a publicat şi lista cu semnături pentru această iniţiativă. Printre semnatari, se numără Daciana Sârbu, Norica Nicolai şi Maria Grapini.

La scurt timp, Cristian Preda a declarat, în direct la Realitatea Tv, că în opinia sa, parlamentarii PSD sunt deranajați de faptul că Realitatea Tv nu este angajată politic:

”Este cred foarte simplu. Antena 3 este un post de partid, nu este un post jurnalistic, deținătorul lui este închis pentru corupție, și este evident ca nu se poate desprinde de acetsa. Nu cred că asta este problema, să vină să vadă Antena 3 în birourile de la Bruxelles, mă gândeam că vin să lucreze în comisii. Sunt 17 deputați care au cerut, 15 dintre ei sunt de la PSD, unul este Mircea Diaconu, care este invitata permanent la Antena 3. Și Norica Nicolai. Realitatea Tv nu este angajată politic, și cred că asta îi deranjează”, a spus Cristian Preda.