Acasă ACTUALITATE Anunt ISTORIC al NASA, care vizeaza intreaga OMENIRE!

Anunt ISTORIC al NASA, care vizeaza intreaga OMENIRE!

NASA facut joi un anunt care vizeaza intreaga omenire. Pe Lună se află cantități însemnate de apă, însă problema pe care oamenii de știință au întâmpinat-o până în prezent este că apa se află în stare solidă, ascunsă în cratere adânci, conform popsci.com.
Prin amplasarea de cupole spațiale menite să colecteze și să distileze vaporii de apă, ce se produc în urma contactului luminii solare cu crustele de gheață de pe suprafața Lunii, oamenii de știință spun că vor putea obține un flux constat de apă potabilă.

Lumina solară care atinge suprafața satelitului natural al Pământului încălzesc moleculele solide de apă, transformându-le in vapori. Cupolele de plastic vor putea fi instalate pentru a colecta vaporii de apă, oferind o suprafață de condensare pe care să se producă gheață, ce poate fi ulterior topită și distilată. În acest fel o cupolă care acoperă un metru pătrat ar putea produce 190 de mililitri de apă pe zi. ”Este o cantitate mai mică decât am putea obține prin săparea craterelor de la poli, însă această metodă presupune un efort mult mai mic”, declară Tim Livengood, specialist NASA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMinistrul Ioan Rus si-a dat DEMISIA!
Articolul următorKovesi: dati-ne resurse de interceptare si filaj si va promit ca…