Acasă Economie Anunt pentru toti abonatii RCS&RDS: Compania introduce o SUPRATAXA!

Anunt pentru toti abonatii RCS&RDS: Compania introduce o SUPRATAXA!

1033

RCS&RDS, operator cu cele mai mici preturi la telefonia mobila pe piata locala, ‘a solicitat autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM) autorizarea aplicarii unei suprataxe pe o perioada de 12 luni pentru serviciile de comunicatii utilizate de clientii proprii in roaming in UE/SEE’, au precizat marti pentru HotNews.ro oficialii autoritatii, care analizeaza in prezent aceasta cerere. ‘Conform regulamentului european’, spune ANCOM, ‘furnizorii care nu pot sustine comercial furnizarea ‘Roam like at home’ pot solicita autoritatii nationale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxa in plus fata de tarifele nationale, inca de la primul minut/SMS/MB consumat in roaming in UE/SEE’.

  • ANCOM a primit si analizeaza cererea RCS & RDS prin care solicita Autoritatii autorizarea aplicarii unei suprataxe pe o perioada de 12 luni pentru serviciile de comunicatii utilizate de clientii proprii in roaming in UE/SEE. ANCOM va face publice rezultatele analizei dupa ce aceasta va fi finalizata si comunicata furnizorului.
  • Conform regulamentului european, furnizorii care nu pot sustine comercial furnizarea ‘Roam like at home’ pot solicita autoritatii nationale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxa in plus fata de tarifele nationale, inca de la primul minut/SMS/MB consumat in roaming in UE/SEE.„, au raspuns marti, 13 iunie, oficialii ANCOM unei solicitari transmise de HotNews.ro.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere si catre RCS&RDS si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

  • DIGI, compania mama a RCS&RDS, si-a avertizat investitorii inainte de listare, ca isi vede pus in pericol modelul de business prin eliminarea tarifelor de roaming

DIGI Communications N.V., compania mama a RCS&RDS, operator cu cele mai mici preturi la telefonia mobila pe piata locala, si-a avertizat investitorii inca dinainte de listare asupra impactului material negativ pe care-l va avea asupra afacerii de telefonie mobila noul regulament UE care prevede ca, incepand cu 15 iunie 2017, europenii vor putea sa telefoneze, sa trimita SMS-uri si sa foloseasca date pe mobil atunci cand calatoresc in alt stat UE, la acelasi cost ca si acasa.

Astfel, DIGI semnala in raportul anual pe 2016 ca tarifele suplimentare cu amanuntul vor fi eliminate in roaming, dar va avea de platit tarife semnificative de gros (tarife pe care operatorii le aplica intre ei pentru utilizarea retelelor in roaming).

‘Acest lucru va avea un impact material negativ asupra afacerii de telecomunicatii mobile, in conditiile in care noi oferim in general pachete cu convorbiri nelimitate pentru un tarif fix. Acest model de business se bazeaza pe preturile apelurilor pe piata locala, iar lipsa unor tarife suplimentare in roaming ar putea duce la o crestere masiva a consumului in roaming, care ar putea sa ne genereze cheltuieli semnificative de roaming catre alti operatori (n.a tarife de gros), pe care nu le-am putea recupera in conformitate cu actualul model de business.

Daca ANCOM nu va aproba cererea noastra privind aplicarea unei suprataxe conform termenilor Regulamentului de Roaming in UE anterior datei de 15 iunie 2017 si ulterior, la fiecare 12 luni, vom fi nevoiti sa suportam in totalitate costurile de gros in roaming ale clientilor nostri„, se arata in raportul pe 2016 catre investitori publicat de RCS&RDS. (vezi documentul atasat pag. 17 din 222)

  • RCS&RDS avea la sfarsitul anului trecut peste 3,2 milioane de clienti de comunicatii mobile in Romania


Conform datelor DIGI Communications, RCS&RDS avea la sfarsitul anului trecut in Romania peste 10,173 milioane de abonamente (RGU-uri – unitati generatoare de venituri), din care:

– Cablu TV (analogic si digital): 2,865 milioane de utilizatori
– Internet fix: 2,115 milioane de utilizatori
– Servicii de comunicatii mobile: 3,213 milioane de utilizatori
– Telefonie fixa: 1,339 milioane de utilizatori
– DTH (televiziune prin satelit): 641.000 de utilizatori.

  • Atentie la roaming-ul la tarife ca acasa in UE, din 15 iunie 2017: Furnizorul poate sa-ti perceapa suprataxe, daca limitele de utilizare rezonabila au fost depasite
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos