Acasă ACTUALITATE Anunt SOC al expertilor: În câțiva ani girafele DISPAR de pe fata...

Anunt SOC al expertilor: În câțiva ani girafele DISPAR de pe fata pamantului!

Scăderea dramatică a numărului de girafe reprezintă un avertisment referitor la posibila dispariţie a acestor animale. Asociaţia Internaţională pentru Conservarea Naturii anunţă că populaţia de girafe a scăzut cu aproape 40 de procente în ultimii treizeci de ani, iar acum numărul animalelor se situează sub o sută de mii de exemplare.

Doctorul Julian Fennessy, întemeietorul Fundaţiei pentru Conservarea Girafelor, a declarat pentru BBC că de vină pentru scăderea nunmărului de girafe este activitatea oamenilor.

Numărul de girafe, la fel ca şi în cazul altor animale sălbatice, a scăzut, în mare parte din cauza pierderii habitatelor, a degradării zonelor locuite şi a fragmentării, fenomen generat într-adevăr de creşterea populaţiei umane. Deoarece creşte numărul de oameni, este nevoie de zone suplimentare pentru agricultură şi, din nefericire, fauna sălbatică are de suferit”.

Sursa: Rador

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCei mai bogati oameni ai planetei isi unesc fortele intr-un proiect care va afecta fiecare om in parte!
Articolul următorProfetiile lui Nostradamus pentru 2017: E anul RAZBOIULUI FIERBINTE in lume! Cum trebuie interpretata?