11.8 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiAnunt SOCANT de la Bruxelles! Romania este in MARE PERICOL!

Anunt SOCANT de la Bruxelles! Romania este in MARE PERICOL!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat joi, la Cluj, că dacă nu va absorbi suficiente fonduri europene, România îşi va crea riscuri în ceea ce priveşte economia.

„Fiind în România, trebuie să dau acest mesaj: dacă România, în perioada următoare, nu-şi accelerează ritmul de absorbţie a fondurilor europene, se vor crea riscuri privind economia României, în sensul încetinirii creşterii acesteia. Este păcat, fiindcă România este la această oră ţara care înregistrează cea mai mare creştere economică din UE. Guvernul României ştie că are tot sprijinul din partea Comisiei Europene, din partea mea personal, pentru ca fiecare proiect european care se derulează să schimbe viaţa cetăţenilor”, a spus Corina Creţu.

Ea a atras atenţia şi în ceea ce priveşte folosirea fondurilor de coeziune acordate oraşelor din România şi pentru care a fost prelungit termenul până în luna iunie.

„E un semn de încredere pe care Comisia Europeană o acordă oraşelor europene, este pentru prima dată în istoria UE când o parte din buget se duce direct şi va fi gestionat direct de oraşe. Iar România a alocat aproape 20% din totalul fondurilor de coeziune către oraşele României. Speranţa mea este că această campanie electorală nu va împiedica primarii să lucreze pentru implementarea unor proiecte care mai sunt şi care au ca dată finală iunie 2016. Am făcut această derogare pentru 58 de de proiecte majore, din decembrie 2015 până în iunie 20016. Cred că este foarte important ca şi comisar european să transmit acest semnal pentru că, dacă aceste lucrări nu se vor termina până în iunie 2016, banii se vor pierde şi e vorba de 58 de proiecte majore în ţară”, a precizat Corina Creţu, scrie agerpres.ro.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a participat, joi, la Cluj, la seminarul „Simplificarea Fondurilor structurale şi de investiţii europene”, alături de preşedintele Comisiei de dezvoltare regională a Parlamentului European, Iskra Mihaylova, de europarlamentarul Mircea Diaconu şi de vicepremierul Vasile Dâncu.

Ultimele stiri