25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEAnuntul care a bagat SPAIMA in politicieni: Calin Popescu Tariceanu este vizat...

Anuntul care a bagat SPAIMA in politicieni: Calin Popescu Tariceanu este vizat direct de DNA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Omul de afaceri Benyamin Steinmetz organiza petreceri private în Israel ori la Monaco, la care invita parlamentari sau miniştri, iar consultantul politic Tal Silberstein pretindea că are influenţă asupra premierului în funcţie în 2008, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit rechizitoriului prin care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei doi cetăţeni israelieni, alături de prinţul Paul, Remus Truică şi alţi inculpaţi, în dosarul ”Ferma Băneasa”. 

Procurorii susţin că Benyamin Steinmetz a fost implicat activ în activitatea grupului infracţional constituit pentru obţinerea ilicită a proprietăţilor revendicate de prinţul Paul, a fost informat în permanenţă şi a susţinut activitatea de traficare a influenţei, aprobând săvârşirea unor fapte de corupţie.

„Pentru a-şi asigura susţinerea intereselor membrilor grupului, inculpatul Benyamin Steinmetz a organizat petreceri private, în Israel sau la Monaco, la care a invitat persoane cu funcţii importante în statul român, parlamentari sau membri ai guvernului, iar apoi numele acestora a fost folosit de membrii grupului pentru a-şi dovedi influenţa, atât faţă de inculpatul Paul al României, cât şi faţă de funcţionarii publici cu atribuţii în retrocedarea bunurilor revendicate de acesta şi urmărite de grup. De asemenea, la astfel de petreceri au fost invitaţi oameni de afaceri cu scopul atragerii lor în proiectul Reciplia”, se arată în rechizitoriu.

Conform aceleiaşi surse, Benyamin Steinmetz „era cel care a coordonat întreaga activitate, fiind cel care a adus aportul cel mai mare”.

În privinţa lui Tal Silberstein, procurorii anticorupţie arată că acesta i-a fost prezentat prinţului Paul pentru a-i întări convingerea că Remus Truică are influenţă la nivelul conducerii politice a României, aşa cum pretindea.

„Silberstein a fost esenţial, persoana, reputaţia şi susţinerile acestuia fiind elementele determinante în convingerea prinţului Paul al României pentru cumpărarea influenţei, cu atât mai mult cu cât acesta s-a prezentat ca fiind unul dintre asociaţii din Reciplia. (…) Dacă în primă fază demersurile efective ale grupului infracţional pentru obţinerea bunurilor au fost întreprinse de Remus Truică şi Roşu Robert Mihai, ulterior, profitând de prezenţa sa cu regularitate în România, urmare a unui contract de consultanţă avut cu (…) pentru alegerile din anul 2008, inculpatul Tal Silberstein s-a implicat în mod direct în aceste demersuri, cu atât mai mult cu cât din această postură a putut să pretindă faţă de inculpatul Paul al României că are influenţă inclusiv la nivelul primului-ministru de la acea dată (Călin Popescu Tăriceanu – n.r.)”, se menţionează în rechizitoriu.

Citeste continuarea pe stiripesurse.ro.

Ultimele stiri