10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEAnuntul care CUTREMURA Romania: Dan Voiculescu POATE IESI din puscarie in 3...

Anuntul care CUTREMURA Romania: Dan Voiculescu POATE IESI din puscarie in 3 saptamani, desi a fost CONDAMNAT la 10 ani de inchisoare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dan Voiculescu ar mai putea sta mai puțin de 3 săptămâni după gratii! Curtea de Apel Bucureşti, va decide, pe 18 martie dacă ia în considerare o contestaţie în anulare, depusă de Voiculescu pe 19 februarie, în care cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Magistrații au două variante:

1. Instanţa respinge contestaţia în anulare. În acest caz procesul se încheie definitiv. Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani, nemaiavând nicio cale de a întoarce sentinţa din acest dosar. Nicio măcar CEDO nu ar putea să schimbe sentinţa.

2. În cazul în care instanţa admite contestaţia atunci situaţia se complică. Judecătorii pot dispune eliberarea lui Dan Voiculescu din penitenciar. De asemenea, pot dispune rejudecarea unei părţi a apelului şi pot schimba sentinţa din dosar. Şi în acest caz nu mai există o altă cale de atac. De regulă, dacă se admite contestaţia, judecători nu rejudecă pe loc cauza. În schimb, pot decide ca Dan Voiculescu să fie eliberat închisoare, informează adevărul.ro.

Aceasta nu e prima contestaţie în anulare făcută de Dan Voiculescu. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins anul trecut, pe 5 ianuarie, cererea de anulare a pedepsei, decizia fiind definitivă. Hotărârea a fost luată de un complet de divergenţă, scrie sursa citată.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version