24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalTurcia departe de UE: "recidivele grave" in materie de standarde democratice, stat...

Turcia departe de UE: „recidivele grave” in materie de standarde democratice, stat de drept, drepturile omului si independenta judiciara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Raportul anual al Comisiei Europene privind progresele realizate de Turcia pe drumul mult-amanatei sale aderari la UE este „incorect si partinitor”, a afirmat Ministerul de Externe turc, relateaza joi Reuters, conform AGERPRES.

Raportul executivului UE de miercuri a criticat Turcia pentru „recidivele grave” in materie de standarde democratice, stat de drept, drepturile omului si independenta judiciara.

„Respingem categoric afirmatiile si criticile nefondate si incorecte, in special privind criteriile politice si capitolul referitor la sistemul judiciar si drepturi fundamentale”, sustine Ministerul de Externe turc intr-un comunicat.

De asemenea, raportul Comisiei Europene mentioneaza ca Turcia nu a respectat principiile statului de drept, drepturilor omului si libertatilor fundamentale in lupta sa impotriva terorismului.

Ministerul turc sustine ca alegatiile sunt incorecte si evidentiaza „nesinceritatea abordarii UE si un dublu standard clar”, adaugand ca exista chestiuni legate de drepturile fundamentale in privinta carora exista dispute chiar intre statele UE.

Raportul Comisiei este menit sa evalueze progresele realizate de Turcia catre indeplinirea standardelor pentru aderarea la UE si ar putea tensiona relatiile deja problematice cu Ankara din cauza migratiei si, mai recent, a razboiului dintre Israel si Hamas in Gaza.

Procesul de aderare a Turciei la UE a fost inghetat timp de ani de zile dupa ce au fost declansate negocierile de aderare in 2005, noteaza Reuters.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version