10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalIranul trece la amenintari: "extinderea ariei razboiului a devenit inevitabila!"

Iranul trece la amenintari: „extinderea ariei razboiului a devenit inevitabila!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Marile puteri au sarit etapa diplomatiei si in cazul conflictului din Gaza si recurg la amenintari. Dupa riposta disproportionata a Israelului ca raspuns la atacurile Hamas din 7 octombrie, asupra populatiei palestiniene, acum Iranul spune ca se pregateste pentru extinderea ariei razboiului.

„Din cauza sporirii intensitatii razboiului impotriva rezidentilor civili din Gaza, extinderea ariei razboiului a devenit inevitabila”, i-a spus joi seara ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian omologului sau din Qatar, seicul Mohammed Bin Abdulrahman Al Thani. Televiziunea de stat iraniana Press TV a relatat vineri despre acest comentariu, facut in timpul unei conversatii telefonice, mentioneaza Reuters.

Comentariile ministrului iranian de externe ar putea amplifica ingrijorarile cu privire la faptul ca eforturile diplomatice ale Washingtonului si desfasurarea fortelor navale americane in estul Mediteranei nu vor putea impiedica conflictul sa destabilizeze si mai mult Orientul Mijlociu.

Iranul sustine Hamas, dar afirma ca nu a jucat niciun rol in atacul sangeros al militantilor asupra Israelului de luna trecuta, care a declansat criza. De asemenea, Iranul sustine Hezbollah, un grup militant libanez care are legaturi profunde cu Hamas si Jihadul Islamic, o alta factiune palestiniana din Gaza care este, de asemenea, sustinuta de Iran.

Campania militara israeliana care dureaza deja de o luna si are scopul de a elimina Hamas a facut ca spitalele din Gaza sa faca fata cu greu, deoarece s-au terminat proviziile medicale, apa potabila si combustibilul pentru alimentarea generatoarelor. Bombardamentele si asediul Israelului asupra Fasiei Gaza din ultima luna au creat o catastrofa umanitara, mii de persoane cautand tratament medical si adapost in putinele spitale ramase inca deschise, iar cele din zona de lupta opereaza in mare pericol.

„Ocupatia israeliana a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale in ultimele ore”, a acuzat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Gaza, Ashraf Al-Qidra, intr-o interventie la televiziunea Al Jazeera.

Qidra a declarat ca o lovitura israeliana a lovit o curte a spitalului Al Shifa, cel mai mare din orasul Gaza, provocand victime, dar nu a oferit detalii. Israelul a declarat ca Hamas a ascuns centre de comanda si tuneluri sub Al Shifa, precum si sub alte spitale, cum ar fi Spitalul Indonezian, acuzatii pe care Hamas le neaga.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version