29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEGeorge Soros, MILIARDARUL care conduce LUMEA din umbra: Putin va fi INLATURAT...

George Soros, MILIARDARUL care conduce LUMEA din umbra: Putin va fi INLATURAT de la PUTERE intr-un an, chiar de oamenii lui! E ultimul an pentru el!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sfarsitul erei Putin a fost propovaduit in mai multe randuri de intelectualii de dreapta din Rusia, prima data dupa anuntarea rocadei cu Dmitri Medvedev, a doua oara dupa anexarea Crimeii si, mai nou, pe fondul crizei economice care zguduie din temelii tara. Ultimul diagnostic care stabileste faza terminala in care se afla regimul Putin ii apartine lui George Soros, miliardarul american preconizand ca regimul actual va rezista cel mult pana in 2017, din cauza sanctiunilor occidentale.

Cu toate acestea, caderea „tarului” poate fi mai degraba orchestrata din interior, chiar de catre oamenii sai de incredere, care incep sa-si piarda rabdarea, remarca jurnalista Karina Orlova, corespondent la Washington al postului de radio Ecoul Moscovei, intr-o analiza publicata in revista The American Interest.

Lovituri de palat si revolutii Soros isi bazeaza predictia pe slabiciunea economiei Rusiei in fata sanctiunilor economice si a prabusirii pretului la petrol, anul 2017 putand reprezenta declararea falimentului unui stat care nu a reusit sa se reformeze indeajuns in cei 25 de ani de la dizolvarea URSS. Pentru Soros, Putin se bucura de o popularitate masiva atata vreme cat reuseste sa asigure multimilor o „stabilitate financiara si cresterea inceata, dar constanta a nivelului de trai”.


Citeste si:

VIDEO – Anuntul lui Putin care INGROZESTE Europa! ”Suntem cu cel putin 10 ani INAINTEA Occidentului!”

VIDEO – Putin a verificat CEA MAI NOUA ARMA a Armatei Ruse! Vezi cum arata!


Din acest punct de vedere, pozitia „tarului de la Kremlin” pare subrezita de criza economica din tara, singurele sale atuuri fiind diversiunile reprezentate de razboiul din Siria si amenintarea unei ciocniri cu Occidentul pe tema crizei ucrainene. Pe de alta parte, o scurta privire asupra istoriei Rusiei arata ca nu masele furibunde ajung sa schimbe de obicei liderii, revolutiile din aceasta tara fiind mai mereu precedate de lovituri de palat. Din acest punct de vedere, presa occidentala a preferat sa se concentreze pe reactiile grupurilor sociale nemultumite de politica Moscovei, de la camionagii pana la datornici cu credite luate in valuta, in vreme ce analistii interni cauta fisuri in zidul elitelor politice si economice de care s-a inconjurat presedintele rus.

O astfel de analiza, apartinand Mariei Snegovaia, editorialist al publicatiei Vedomosti, pleaca de la premisa ca intreaga camarila a presedintelui rus – temutii siloviki – este construita dupa modelul structurilor mafiote din jurul dictatorului sirian Bashar al Assad, in realitate Vladimir Putin fiind mai vulnerabil decat aliatul sau de la Damasc.

Citiți articolul integral pe business24.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version