Acasă ACTUALITATE Anuntul OFICIAL al premierului Ciolos: Cum se va numi zona ta dupa...

Anuntul OFICIAL al premierului Ciolos: Cum se va numi zona ta dupa DESFIINTAREA judetelor!

30

Premierul Dacian Cioloș pare omul capabil să finalizeze proiectul de regionalizare. El a anunțat că guvernul își asumă responsabilitatea pentru reformarea administrației. Propunerea premierului este o regionalizare a țării în care județele să dispară.

În precedentul proiect, al guvernului Ponta, acestea erau păstrate şi de fapt apărea un nou etaj de funcţionare, regiunea, care risca să facă administraţia şi mai stufoasă.

 Baza de plecare ar putea fi actualul sistem al regiunilor de dezvoltare, cu eliminarea celor 41 de consilii judeţene. La nivel judeţean ar urma să fie menţinut doar un oficiu prefectural. Însă există şi posibilitatea unei reforme administrative care ar ţine măcar într-o anumită măsură de dezvoltările organice, scrie digi24.ro

„Regiuni administrative mai mici (între 15-18), create prin fuziunea a 2-3 județe pe baza unor criterii precum: fluxurile inter-județene economice și de forță de muncă, conexiuni de transport, populație și suprafață,” a declarat Dacian Cioloş, premierul României.


 Citeste si:

Anunt SOC al premierului Ciolos! DISPAR consiliile judetene si SE UNESC JUDETELE!

REGIONALIZAREA: Harta bunastarii si a dezastrelor in Romania!


Intențiile guvernului par a fi cele de a încuraja reorganizarea administrației pe baza dorințelor proprii, înainte de a fi impusă de la centru contopirea, fie la nivel de comune, fie la nivel de județe. Doar că în această formulă ar trebui să se treacă peste interesele proprii ale aleșilor, iar de bună voie nu o să o facă pentru că ar însemna ca cineva să cedeze. Și tot timpul celălalt e cel care trebuie să facă pasul înapoi.

Vezi aici Video:

Regiunile ar trebui să se numească Regiunea Centru, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Vest, Regiunea Sud-Vest, Regiunea Sud, Regiunea București-Ilfov, Regiunea Sud-Est, Regiunea Nord-Est.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos