15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiBihorApel la 112 in timpul VANATORII LUI TIRIAC de la Balc! Politia...

Apel la 112 in timpul VANATORII LUI TIRIAC de la Balc! Politia a SOSIT DE URGENTA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Ion Țiriac a început vânătoarea organizată de un deceniu pe domeniul de la Balc. Numai că a avut loc și un incident. Poliția a fost chemată să intervină, spre nemulțumirea organizatorilor, după ce un cetățean a sunat la 112.

Evenimentul la care participă unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume a fost tulburat de un reprezentant al unei organizații care luptă împotriva abuzurilor contra animalelor.

Odată ajuns la Complexul de Vânătoare de la Balc, acesta a cerut oprirea imediată a vânătorii, susținând că este ilegală. Omul a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție, conform Digi24.

După prima partidă de vânătoare, participanţii vor lua o pauză pentru masa de prânz şi după-amiază va fi cea de-a doua repriză de vânătoare.

Printre invitaţi se află oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch și Stefano Ricci, designer vestimentar Italian. Totodată a venit și prințul Dimitrie Sturdza.

Întrebat despre motivul vizitei sale în România, Stefano Ricci, a spus: „Să mă întâlnesc cu prietenii şi să vânez”. „Sperăm ca doamna Merkel să se alăture petrecerii în această seară”, a mai glumit acesta.

În această dimineață a venit și prințul Dimitrie Sturdza. Acesta a spus că nu știe dacă aceasta va fi ultima partidă de vânătoare de la Balc, dar crede că ar fi păcat, pentru că 200 de localnici și-ar pierde locurile de muncă.

„Mai arătăm la băieţii ăştia, care sunt importanţi, din afară, că se poate şi în România. Și să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România. Si aici s-au făcut legăturile. Nu aici, dar aici s-a arătat că se poate”, a spus prințul Dimitrie Sturdza.

Sute de mistreţi vor ajunge în bătaia puştilor, mânaţi de oamenii din sat.

Tradiţia vânătorilor din Balc a început în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţi a fost şi fostul premier Adrian Năstase. 185 de mistreţi au fost ucişi la prima vânătoare şi cu 23 de trofee sângeroase s-a mândrit Adrian Năstase, desemnat cel mai bun vânător.

Activiştii pentru drepturile animalelor au protestat vehement şi de atunci o fac în fiecare an în faţa domeniului Balc.

Ar putea fi însă ultima întâlnire a bogaților lumii la Balc. Contractul dintre omul de afaceri şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească. Ion Ţiriac se judecă acum pentru cele aproape o mie de hectare.

 

Ultimele stiri