Acasă ACTUALITATE Apple a pierdut marca inregistrata iPhone! Acum este legal sa vinzi posete...

Apple a pierdut marca inregistrata iPhone! Acum este legal sa vinzi posete sau pantofi marca iPhone!

16

Grupul informatic american Apple Inc a pierdut bătălia pentru marca înregistrată „iPhone” în China, după ce un tribunal din Beijing a decis că o firmă locală poate produce portofele şi genţi marca „iPhone”.

Potrivit presei oficiale, tribunalul municipal din Beijing a decis că firma Xintong Tiandi poate utiliza fraza „iPhone” pe produsele sale din piele, deoarece Apple nu a dovedit în faţa curţii că marca „iPhone” era faimoasă în China înainte ca firma Xintong Tiandi să solicite atribuirea acestei mărci înregistrate în 2007. În replică, Apple s-a declarat dezamăgită de decizia tribunalului.

„Intenţionăm să cerem rejudecarea la curtea supremă şi vom continua să ne protejăm drepturile de proprietate intelectuală”, a informat producătorul telefoanelor „iPhone”.

Legislaţia chineză permite companiilor să utilizeze versiuni ale mărcilor înregistrate, care includ diferite combinaţii de litere mari şi mici, astfel că o serie de mărci faimoase pot fi utilizate de companii chineze necunoscute. În 2002, Apple a depus cerere pentru a înregistra marca „iPhone” în China pentru echipamente hardware şi software, cererea fiind aprobată abia în 2013.

În schimb, în 2007, anul în care a fost lansat pe piaţă telefonul iPhone, Xintong Tiandi a înregistrat atât marca „iphone” cât şi marca „IPHONE” pentru categoria „produse din piele” şi a primit-o în 2010. Acesta nu este primul caz în care Apple are probleme cu proprietatea intelectuală în China. În momentul în care telefonul iPhone a fost introdus pe piaţa chineză, grupul american a fost implicat într-o disput juridică pentru această marcă înregistrată cu producătorul chinez de echipamente electronice Hanvon. La final, Apple a ajuns la o înţelegere cu Hanvon în schimbul sumei de 3,65 milioane de dolari. Doi ani mai târziu, Apple a acceptat să plătească 60 de milioane de dolari într-o dispută referitoare la marca înregistrată iPad cu o altă companie chineză, Proview International Holdings Ltd. China este cea mai mare piaţă mondială pentru telefoanele inteligente, iar Apple este al doilea producător mondial de smartphone-uri.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos