Stirea Zilei Google News
Acasă Sanatate Arafat anunta noi restrictii in tara: „Vor fi masuri care nu vor...

Arafat anunta noi restrictii in tara: „Vor fi masuri care nu vor fi pe placul tuturor, cand se iau”

2343


Secretarul de stat Raed Arafat a sugerat, sambata seara, ca vor fi instituite masuri dure de restrictii in anumite zone din Romania ca urmare a exploziei numarului de imbolnaviri. „Vor fi masuri care nu vor fi pe placul tuturor, cand se iau”,  a subliniat Arafat.

„Din pacate, numarul deceselor va continua sa fie ridicat si poate sa creasca. Noi nu vedem insa decesele in cifre seci, fiecare deces este un om, este tata, mama, ruda. Ca sa protejam populatia si sa reducem numarul, solutia este respectarea regulilor pe care unii incearca in continuare si foarte intens sa le batjocoreasca.

Maine, probabil, numarul va fi mai scazut, pentru ca de regula, in weekend, numarul testelor si trecerea lor in registre sunt reduse, dar trendul este crescator si ne asteptam la cresteri.

Asteptam sa iasa si legea promulgata astazi. Dar vor fi masuri care nu vor fi pe placul tuturor, cand se iau. O sa zica lumea ca se iau masuri dure, chiar daca nu sunt nationale, ci vor fi pe zone. Dar masurile se iau pentru ca nu se respecta masurile compensatorii, adica purtarea mastii, distantarea, evitarea aglomeratiei si asa mai departe. Vom putea interveni doar local”, a declarat Arafat pentru Libertatea.

Legea carantinei a fost promulgata, sambata dimineata, de presedintele Klaus Iohannis. Legea a fost adoptata joi de catre Senat dupa ce PSD a amanat timp de sase zile, pentru „dezbateri”, votul final.

Legea va intra in vigoare de marti. Persoanele care sunt infectate cu coronavirus vor putea fi internate obligatoriu, timp de 48 de ore, in vreme ce romanii care se intorc din zone de risc vor fi carantinati.

Stirea Zilei Google News