22.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiSibiuArafat trimite doua elicoptere sa SALVEZE 70 de turisti blocati la Balea...

Arafat trimite doua elicoptere sa SALVEZE 70 de turisti blocati la Balea Lac, la peste 2000 de metri altitudine!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...
Două elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie vor evacua miercuri cele peste 70 de persoane aflate la Bâlea Lac, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat.

‘Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru că nu se va putea repara cabina în cursul zilei de astăzi şi nu ştim dacă mâine se va repara. Altă soluţie nu este. Sunt mai mulţi turişti dintre care un număr de copii şi nu sunt echipaţi ca să fie coborâţi în mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum să îi coborâm decât cu elicopterele’ Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie’.

Cei 70 de turişti, din care 45 de copii, care au rămas blocaţi au fost cazaţi la două cabane şi li s-a asigurat mâncare gratis.

‘Turiştii au fost cazaţi la cabane, li s-a dat de mâncare şi nu sunt probleme sus, la Bâlea Lac. Telecabina, deocamdată, nu a fost reparată. Piesa de la telecabină ar trebui să fie evaluată de o echipă de specialişti de la Braşov, care ar trebui să ajungă la Bâlea’, a explicat Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al societăţii comerciale care administrează telecabina de la Bâlea.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în condiţiile în care Transfăgărăşanul este închis din cauza zăpezii foarte mari şi a riscului de avalanşe

Telecabina de la Bâlea s-a defectat marţi, la ora 13,00. Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat.

Ultimele stiri