Acasă ACTUALITATE Arheologii au inlemnit cand au vazut ce-i inauntru! Descoperire SOCANTA intr-o temnita...

Arheologii au inlemnit cand au vazut ce-i inauntru! Descoperire SOCANTA intr-o temnita veche de peste 2000 de ani!

18

În provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei, există o temniță veche de 2.300 de ani, cu o poveste cutremurătoare. Se pare că aceasta era folosită pentru torturi și pentru execuții. 

Încăperea include un puț, o cameră de tortură și coridoare care fac legătură cu ruinele unui turn. Acestea datează din timpul Regatului Bitiniei, de acum 2.300 de ani.

Temnița a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare la poarta Zindan Kapi din cartierul Alacahirka. „Erau case aici, deasupra locului în care am săpat. Pentru că bănuiam că sunt temnițe, sau ruine ale temnițelor, dedesubt, am expropiat localnicii și am început excavarea. Am avut dreptate, în urma săpăturilor am descoperit ruinele temniței Bursa”, spune Ibrahim Yilmaz, membru al echipei de arheologi, citat de a1.ro.

„Constructia include camere de tortură, coridoare care fac legătura cu turnul și un put care pare pătat de sânge. Călăii surdo-muți decapitau aici prizonierii și le aruncau capetele în puț. Trupurile erau apoi înapoiate familiilor. Conform unor zvonuri însă, călăii vindeau rămășițele victimelor către familiile disperate”, mai adaugă acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos