9 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEArmata rusa face exercitii MILITARE langa granița României!

Armata rusa face exercitii MILITARE langa granița României!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Aproximativ 400 de militari ruşi şi 30 de piese de armament au efectuat exerciţii în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, scrie AP în pagina electronică citând presa rusă de joi, înaintea celei de a doua vizite a premierului moldovean, vineri, la Tiraspol.

armataTrupele ruseşti staţionate în regiunea separatistă prorusă au tras aproximativ 100.000 de unităţi de muniţie, a declarat Oleg Kocetkov, un purtător de cuvânt al armatei ruse.

La manevre – în care au fost folosite, de asemenea, lansatoare de rachete – au luat parte şi vehicule blindate de transport de trupe, potrivit oficialului rus.

Autorităţile de la Chişinău se tem de prezenţa rusă în Transnistria, intensificată după ce Moscova a anexat anul trecut Peninsula ucraineană Crimeea, în contextul în care Rusia este acuzată de către Kiev şi Occident că susţine cu armament şi trupe separatiştii proruşi din estul Ucrainei, acuzaţii respinse de către ruşi.

Transnistria, o regiune sepatistă cu o populaţie predominant rusofonă şi rusofilă, şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova în anii ’90, din cauza unor temeri că aceasta se putea uni cu România, în urma prăbuşirii fostei Uniuni Sovietice.

Trupe ruseşti au fost staţionate în Transnistria din 1992, după un război civil în care au fost ucise peste 1.500 de persoane.

Premierul moldovean, Chiril Gaburici, urmează să efectueze vineri o vizită la Tiraspol, pentru a se întâlni cu liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk. Întrevederea este programată la ora 10.30, la complexul hotelier Rossia, în vederea semnării unei colaborări în domeniul asigurărilor, iar la finalul întâlnirii este programată o conferinţă de presă comună. Este vorba despre a doua întrevedere dintre Gaburici şi Şevciuk. La prima întâlnire, în 14 martie, a fost prelungit memorandumul privind circulaţia trenurilor de marfă prin regiunea transnistreană.

Sursa: Mediafax.ro

Ultimele stiri