Acasă ACTUALITATE Armata rusa intra in Ucraina!

Armata rusa intra in Ucraina!

34

Nu mai este un exercitiu militar! Armata Rusa mobilizeaza forte ample exact la granita cu Ucraina, inclusiv vehicule blindate, tancuri, lansatoare de rachete si numeroase trupe. Dovezile au fost publicate ieri de agentia Reuters.

Multe dintre vehicule au numerele de înmatriculare şi semnele distinctive înlăturate, iar numeroşi militari nu poartă insigne, relatează Reuters în pagina electronică. Aceştia seamănă astfel cu forţele observate în estul Ucrainei, despre care Kievul şi aliaţii săi occidentali susţin că sunt militari ruşi sub acoperire.

Scenele de la baza situată în poligonul Kuzminsky, la 50 de kilometri de frontieră, reprezintă dovezi ale consolidării trupelor ruse din zonă.

Luna aceasta, comandantul militar al NATO, generalul Philip Breedlove, a apreciat că separatiştii proruşi din estul Ucrainei profită de acordul de încetare a focului care a intrat în vigoare în februarie pentru a se reînarma şi a se pregăti de o nouă ofensivă.

Rusia neagă că armata sa este implicată în conflictul din estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi luptă împotriva forţelor loiale guvernului prooccidental de la Kiev.

Ministerul rus al Apărării a precizat că nu face niciun comentariu privind consolidarea trupelor. Mai mulţi soldaţi au declarat că au fost trimişi la bază pentru exerciţii militare, fără legătură cu situaţia din Ucraina.

Întrebat de Reuters într-o conferinţă dacă numărul mare de trupe fără insigne şi armament fără însemne de la frontieră arată că Rusia plănuieşte să invadeze Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns: „Consider formularea acestei întrebări, <dacă este pregătită o invazie>, inadecvată”.

Armele trimise la baza Kuzminsky includ lansatoare de rachete multiple Uragan, tancuri şi tunuri, toate fiind tipuri de armament folosite în conflictul din estul Ucrainei. Cantitatea echipamentelor este de trei ori mai mare decât în martie, când jurnaliştii Reuters s-au mai aflat în zonă.

Începând de sâmbătă, reporterul Reuters a văzut patru trenuri cu vehicule militare şi trupe care au sosit la o gară din regiunea Rostov, în sudul Rusiei. Echipamentele şi-au continuat apoi drumul pe cale rutieră până la baza militară. În plus, un drum care face legătura între poligonul Kuzminsky şi graniţa ucraineană a fost reparat de curând, pentru a putea fi folosit de vehiculele grele. Drumul duce către Lugansk, o regiune ucraineană controlată de separatişti.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos