Acasă Dolj Aroganta suprema: Olguta Vasilescu si-a pus placuta cu numele ei pe cel...

Aroganta suprema: Olguta Vasilescu si-a pus placuta cu numele ei pe cel mai mare parc din Craiova!

230

Primăria Craiova a fost somată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură să dea jos o plăcuţă cu numele edililor PSD care a fost amplasată recent la intrarea secundară a Parcului „Nicolae Romanescu”, unde au fost făcute lucrări de reparaţii. Municipalitatea a trecut în prim-plan numele fostului primar Lia Olguţa Vasilescu (2012-2017), deasupra lui Nicolae Romanescu (1899-1899), întemeietorul parcului, şi pe al actualului edil PSD, Mihail Genoiu (2017-…), deasupra lui Ulysse Boldescu (1890-1894), informeaza news.ro.

„În urma deplasării pe teren efectuate la data de 20 iulie de către funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Cultură Dolj, s-a constatat faptul că inscripţionarea numelor primarilor Craiovei nu respectă planşa din documentaţia avizată. În consecinţă, vă solicităm ca, în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei, să remediaţi neconcordanţele, în sensul modificării listei primarilor Craiovei, astfel încât ordinea şi dispunerea numelor acestora să respecte ordinea avizată”, se precizează în adresa Direcţiei de Cultură Dolj, potrivit Agerpres.
Valoarea totală a proiectului „Modernizare acces în Parcul <<Nicolae Romanescu>> şi amplasare statuie” a fost de 1,19 milioane lei, sumă la care s-a ajuns după aprobarea studiului de fezabilitate, unde, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Craiova, au fost prinse cantităţi de lucrări estimative.

După executarea proiectării, conform temei de proiectare, utilizând programul de proiectare, au apărut diferenţe între varianta de sumă dintre studiul de fezabilitate şi cea din proiectul tehnic de P.T., de circa 400.000 lei. Proiectul a constat în modernizarea accesului în parc şi reamplasarea statuii cu cei doi cai, care a fost amplasată pe un alt soclu, cel vechi fiind deteriorat. O altă modificare a fost transformarea zonei de parcare din jurul statuii, în zonă pietonală.
Parcul „Nicolae Romanescu” este una dintre cele mai mari zone verzi urbane din România. Totodată, este al treilea parc natural de pe teritoriul Europei de Est. În România, este al doilea parc ca dimensiune, după Herăstrău din Bucureşti.

Sursa: hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos