Acasă Mediu Aspiratoarele mai puternice de 900 de wati au fost interzise in Romania!

Aspiratoarele mai puternice de 900 de wati au fost interzise in Romania!

17

Aspiratoarele cu o putere de peste 900 de waţi nu mai poti fi vândute în nicio ţară din Uniunea Europeană, începând cu 1 septembrie 2017, potrivit unei decizii mai vechi a Comisiei Europene, care doreşte ca cetăţenii Europei să folosească produse cât mai eficiente din punct de vedere energetic, scrie e-nergia.ro.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

“De azi (1 septembrie-n.red.), aspiratoarele vândute în Europa vor fi mai economice și mai eficiente din punct de vedere energetic. Comisia Europeană utilizează cele mai recente tehnologii de ultimă generație pentru a asigura consumatorilor europeni produse cu eficiență energetică maximă. Cerințele actualizate privind proiectarea ecologică vor reduce puterea maximă instalată a aparatelor, consumul anual de energie și nivelurile de zgomot. De asemenea, vor mări capacitatea lor minimă de a aspira praful” se arată pe pagina DG Energy a Comisiei Europene.

Practic, Comisia vrea să spună că, odată cu progresul tehnic şi cu noile cerinţe impuse fabricanţilor, asipartoarele vândute vor avea aceleaşi performanţe, sau chiar mai mari, dar cu un consum redus de energie electrică şi cu un nivel redus de zgomot.

Articolul precedentPrintul William al Marii Britanii si Ducesa de Cambridge asteapta al treilea copil!
Articolul următorIn Suceava Ambulanta a ramas fara bani de combustibil! In cateva zile masinile nu mai pot pleca la interventii!