Acasă ACTUALITATE Asta e Justitia pe care o aparam in strada? Doua judecatoare din...

Asta e Justitia pe care o aparam in strada? Doua judecatoare din CSM, acuzate ca sunt membre PSD!

92

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) a anuntat marti ca a inaintat o adresa oficiala catre PSD in care ii  solicita sa comunice daca „doamnele judecator Gabriela Baltag si Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat”, informează Aktual24.ro.

„In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va solicitam sa ne comunicati daca doamnele judecator Gabriela Baltag si Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, daca acestea au achitat cotizatia la zi, daca au facut donatii formatiunii politice ori au primit donatii din partea acesteia, daca au intalniri frecvente cu persoane din conducerea partidului in vederea stabilirii strategiei de comunicare publica”, se arata in solicitarea inaintata PSD-ului de asociatia de procurori.

Baltag si Oprina sunt sustinatoare inversunate ale Sectiei Speciale si au acuzat deseori procurorii DNA ca fac „abuzuri”, ele preluand in sedintele CSM aproape toate tezele PSD legate de „statul paralel”.

Unul dintre membri fondatori ai AMASP este Alexandra Lancranjan, procuror DNA.

Anuntul AMASP

Avand in vedere pozitiile publice ale unor reprezentanti CSM, AMASP a solicitat comunicarea unor informatii publice de catre PSD:

CATRE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

Subscrisa, ASOCIATIA „MISCAREA PENTRU APARAREA STATUTULUI PROCURORILOR”, asociatie profesionala a procurorilor, cu personalitate juridica constatata prin incheierea din 04.10.2018, pronuntata de Judecatoria Pitesti – Sectia civila, in dosarul nr.13473/280/PJ/2018, cu sediul in Pitesti, str. Nicolae Labis nr.56, judetul Arges, e-mail [email protected],

In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va solicitam sa ne comunicati daca doamnele judecator Gabriela Baltag si Evelina Oprina sunt membri ai Partidului Social Democrat, daca acestea au achitat cotizatia la zi, daca au facut donatii formatiunii politice ori au primit donatii din partea acesteia, daca au intalniri frecvente cu persoane din conducerea partidului in vederea stabilirii strategiei de comunicare publica.

Precizam ca informatiile privind calitatea de membru de partid sunt informatii de interes public, avand in vedere functia de judecator a celor doua doamne. Informatiile privind intalnirile cu reprezentantii partidului sunt, de asemenea, informatii necesare pentru a intelege daca e vorba de o perpertua coincidenta sau de un real devotament in preluarea de acestea, in alocutiunile publice, a mesajelor PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDupă ce s-a băgat în față printre primii la vaccinare, Ciolacu instigă acum oamenii să nu respecte regulile!
Articolul următorCum a salvat PSD-ul, oferindu-i imunitate, un politician acuzat ca a sifonat 500 de milioane de euro si a distrus agricultura Olteniei