Acasă Economie Asta este dimensiunea SARACIEI in Romania: Retailerii din AFI Cotroceni au vanzari...

Asta este dimensiunea SARACIEI in Romania: Retailerii din AFI Cotroceni au vanzari cu peste 5% mai mari decat anul trecut!

36

Retailerii din centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti au vanzari cu peste 5% mai mari decat anul trecuta, la 145 milioane de euro, mall-ul generand in perioada analizata venituri din chirii de 21,2 milioane de euro, in urcare cu 8%.

AFI Palace Cotroceni este cel mai mare si important activ al companiei israeliene AFI Europe in Romania, centrul comercial, cu o suprafata de 80.000 de metri patrati si lansat in anul 2009 continuand sa-si imbunatateasca performanta, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.

Venitul operational net al centrului commercial a totalizat 7,1 milioane euro in trimestrul al treilea 2013, ceea ce reprezinta o crestere cu 10% comparativ cu trimestrul al treilea din 2012. Venitul operational net in primele 9 luni din 2013 este de 21,2 milioane euro, respectiv cu 8% mai mult comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut.

In plus, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere de 7,7%, in euro, a cifrei de afaceri realizata de chiriasi in trimestrul al treilea comparativ cu aceeasi perioada din 2012 si o crestere de 5,3%, totalizand 145 milioane euro in primele 9 luni ale anului.

Numarul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a ramas constant la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, totalizand 14 milioane persoane in primele 9 luni din 2013. Centrul comercial era estimat la finele lunii septembrie la 375 milioane de euro.

Compania a deschis in luna octombrie centrul comercial AFI Palace Ploiesti, evaluat la 58 de milioane de euro, in conditiile in care investitia pentru constructie a fost de 50 de milioane de euro. Prima faza a centrului comercial era inchiriata in proportie de 98% la data de 30 septembrie. Centru comercial are o suprafata inchiriabila de 33.000 de metri patrati.

„Ca urmare a succesului AFI Park 1 si 2, compania a inceput lucrarile la AFI Park 3, care va avea o suprafata inchiriabila de 12.150 metri patrati si care va fi finalizata in decembrie 2014. AFI Europe isi continua strategia de construire a unui cash flow puternic si se concentreaza acum pe dezvoltarea unor proiecte comerciale suplimentare-mall-ul AFI Palace B.Noi si AFI Palace Arad”, se mentioneaza in comunicat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos