24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialAngajariAsta numeste Olguta Vasilescu salarizare unitara? Femeile de serviciu din primarii castiga...

Asta numeste Olguta Vasilescu salarizare unitara? Femeile de serviciu din primarii castiga acum mai mult decat profesorii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legislatia promovata de ministrul muncii, Olguta Vasilescu, si sustinuta de liderii PSD-ALDE se dovedeste superficiala si cu efecte negative neprevazute. Dupa ce primarii din toata tara si-au dublat sau triplat salariile, acum s-a ajuns in situatia in care femeile de serviciu din primarii castiga mai bine decat profesorii care ne educa copiii.

În judeţul Galaţi, în 50 din 65 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului au fost adoptate hotărâri din Consiliul

Local prin care salariile sunt mărite cu circa 25 la sută, chiar dacă nu este deloc clar din ce bani se vor achita majorările.

Prima veste legată de „reglarea” salariilor din Primăria Galaţi este aceea că leafa primarului Ionuţ Pucheanu se va dubla. Adică va creşte de la 6.256 de lei, conform adevarul.ro.

La categoria auxiliarilor salariile cresc şi ele considerabil. Un şofer va încasa între 2.700 şi 2.900 de lei net (incluzând sporurile, dar nu şi orele suplimentare, care se calculează separat), un muncitor calificat ia în mână 2.500-2.800 de lei (cam cât un profesor gradul 1 cu 10 ani de experienţă), iar un muncitor necalificat va fi remunerat cu 1.900-2.000 de lei.

Ultimele stiri