Acasă Sanatate Asta schimba totul! Primul doctor care explica pe intelesul tuturor ce inseamna,...

Asta schimba totul! Primul doctor care explica pe intelesul tuturor ce inseamna, de fapt, ”asimptomatic”

2525


Medicul Gabriel Diaconu explica pe intelesul tuturor ce inseamna „asimptomaticii” despre care se vorbeste atat de mult in contextul pandemiei de coronavirus. „Nicaieri n-ai sa gasesti atata savoare si voluptate, zilele acestea, cat zemuieste expresia printre buzele samsarilor de conspiratii si discordie”, isi explica Diaconu demersul.

Diaconu arata ca de fapt nu exista „asimptomatici”, intrucat simptomele au aparut, insa cei infectati ori nu le-au sesizat ori nu s-au mai ingrijorat intrucat boala nu a evoluat spre stadii mai grave.

„Pandemia de coronavirus ne-a schimbat vietile. Ne-a deschis ochii catre o lume care s-a adancit in idiotenie medicala, si analfabetism sanitar. Oricata incredere am fi avut in oameni, si umanitate, ca sunt minim informati si educati despre boli, si manifestarile lor, am descoperit in plin secol XXI ca, de fapt, cultura e la fel de saraca precum era si-acum un secol in intelegerea unor cuvinte elementare, unor probleme simple care sa orienteze omul in timp, spatiu si cunoastere.

Cat de strigator la cer, mai mult, ca lasam la indemana acelorasi ignoranti, cu trompeta mai mica sau mai mare, sa dea tonul conversatiei intr-o situatie cu adevarat exceptionala, unde un idiot arunca piatra in balta, si-apoi sute de filosofi se chinuie s-o scoata de acolo.

Sa spui ca, in infectia cu SARS-Cov2, ‘majoritatea au fost asimptomatici’ face referire DOAR despre cat de suparatoare au fost simptomele acestei boli, in forma ei usoara, pentru fiecare individ. Pe unul l-au durut muschii (simptom). Pe altul l-a chinuit o tuse seaca mai multe zile la rand (simptom). Altul s-a simtit slabit (simptom). Vecinul lui n-a simtit zaharul din cafea vreo saptamana (simptom). TOTI simptomatici. Toti asimptomatici, in acelasi timp. Pentru ca n-au bagat in seama. Pentru ca n-au luat aminte. Pentru ca nu i-a deranjat foarte mult”, a explicat Diaconu pe Facebook.

Citeste mai multe pe aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLider PSD prins la petrecere cu zeci de invitați. „Daca pe Orban l-am facut pilaf – si merita – cred ca merita si astia”
Articolul următorAna Birchall, dezvaluire socanta: „Toader si Dancila au jurat cu mana pe Biblie ca vor da amnistie si gratiere, inainte de fi numiti in Guvern”