Acasă International ATENTAT TERORIST in Atena! O masina-capcana a EXPLODAT in fata sediului Bancii...

ATENTAT TERORIST in Atena! O masina-capcana a EXPLODAT in fata sediului Bancii Greciei!

30

Atentat terorist in Atena cu o masina-capcana care a explodat in fata sediului Bancii Greciei. Nu au fost inregistrate victime, potrivit France Presse.

Explozia a avut loc in jurul orei 02:55 GMT intr-un vehicul parcat pe trotuar, vizavi de sediul bancii centrale, in imediata vecinatate a biroului troicii UE, BCE si FMI (creditorii internationali ai tarii), potrivit primelor elemente ale anchetei declansate de politie.

Deflagratia nu a ranit nicio persoana, in conformitate cu aceeasi sursa. Pagubele sunt in curs de evaluare.

Potrivit politiei, un autoturism de marca Nissan, furat, a fost incarcat cu 75 kilograme de explozibil. Un apel telefonic la site-ul internet de actualitate Zougla si la publicatia Efymerida ton Syndakton a avertizat fortele de ordine cu o ora inainte de declansarea mecanismului.

Grecia lanseaza, in aceasta dimineata, prima emisiune de bonduri pe termen mediu dupa 2010 si de la excluderea sa de pe pietele financiare, ca urmare a crizei datoriilor suverane.

In cadrul acestei operatiuni, pregatita de luni de zile, vor fi emise obligatiuni in valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, potrivit unor surse guvernamentale, aceasta reprezentand o etapa politica si economica foarte importanta pentru guvernul de coalitie al premierului conservator-socialist Antonis Samaras. In contextul acestor evolutii, cancelarul german Angela Merkel este asteptata vineri la Atena, pentru a doua sa vizita in Grecia de la inceputul crizei.

Atentatele, de obicei, fara victime, vizand tinte economice, institutionale, politice, sunt frecvente in Grecia si, in general, sunt atribuite miscarii anarhiste, care revendica in mod frecvent aceste atacuri.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos