Acasă ACTUALITATE Autoritatile din SUA ii roaga pe americani sa nu mai impuste uraganul...

Autoritatile din SUA ii roaga pe americani sa nu mai impuste uraganul Irma pentru ca se pot rani singuri!

15

Un bărbat din Florida care a sugerat ca oamenii să tragă cu armele înspre uraganul Irma pentru a-l face să se întoarcă a aprins imaginația a peste 46.000 de oameni, care s-au arătat interesați de un eveniment special creat pe Facebook, scrie digi24.ro.

Ryon Edwards, în vârstă de 22 de ani, spune că i-a venit ideea din cauza stresului și a plictiselii.

O combinație între stres și plictiseală m-a făcut să creez acest eveniment pe Facebook. Răspunsul a fost o surpriză însă, n-am crezut că va căpăta o asemenea amploare”, a spus tânărul, pentru BBC.

Singurii care nu au fost amuzați de evenimentul care a strâns peste 46.000 de oameni interesați au fost polițiștii din statul american afectat de uraganul Irma. Pe contul de Twitter al poliției din comitatul Pasco a apărut un avertisment în acest sens.

Ca să fim bine înțeleși, NU trageți cu arma înspre Irma. Nu veți întoarce uraganul, vor fi efecte foarte periculoase”, a fost mesajul însoțit de o ilustrație în care se arată că, din cauza curenților, gloanțele se pot întoarce către locul din care au fost trase.

Duminică, Donald Trump a declarat starea de catastrofă naturală în Florida, permiţând astfel deblocarea unor mijloace suplimentare în vederea ajutorării peninsulei măturate de uriaşul uragan Irma. Preşedintele american a anunţat că se va duce „foarte repede” în sud-estul Statelor Unite.

În noaptea de duminică spre luni, uraganul Irma străbătea coasta de vest a Floridei, răsturnând palmieri, smulgând stâlpi electrici şi deversând ploi diluviene, afectând o zonă extrem de frecventată de turiştişi vulnerabilă la creşterea nivelului apelor.

„Irma ar urma să se îndrepte către nord-nord-vest în noaptea” de duminică spre luni, anunţă NHC.

Însoţit de rafale violente de vânt, de până la 155 de kilometri pe oră, uraganul urca pe coasta de vest a Floridei cu 22 de kilometri pe oră către nord, la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), ameninţând oraşul Tampa, după ce a afectat sud-vestul peninsulei.

Uraganul Irma a atins uscatul prima oară duminică dimineaţa, cu rafale de vânt de 215 kilometri pe oră, ca uragan de categoria a 4-a, pe Keys, un mic arhipelag de insule aflate în largul Floridei continentale, cauzând pagube importante. El s-a îndreptat apoi către coasta de vest a statului, unde a atins uscatul a doua oară duminică după-amiaza.

Irma a fost retrogradată ulterior la la categoria a 2-a pe o scală de cinci trepte, a anunţat Centrul americane la uraganelor (NHC).

După ce a trecut din nou pe deasupra oceanului, ea a atins din nou Florida duminică după-amiaza, la ora 19.35 GMT (22.35, ora României), de această dată la Marco Island, pe coasta de vest, cu rafale de vânt de 185 de kilometri pe oră – categoria a 3-a -, după care a fost retrogradată la categoria a 2-a.

„Irma va aduce rafale de vânt şi maree de furtună potenţială mortale pe Keys şi într-o vastă parte a centrului şi vestului Floridei în această (duminică)seara şi luni”, a avertizat NHC, potrivit News.ro. Ar urma să devină luni, mai târziu, o furtună tropicală.

După ce a devastat mai multe insule în Caraibe şi a ucis 27 de oameni în această regiune, bilanţul uraganului Irma a crescut în Florida cu trei victime, ucise în accidente rutiere sâmbătă şi duminică dimineaţa.

Sursa: Digi24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos