7.6 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăStirea zileiAvertisment de la METEO: Vine un GER NAPRASNIC in toata tara! Pregatiti-va!

Avertisment de la METEO: Vine un GER NAPRASNIC in toata tara! Pregatiti-va!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sambata gerul pune stapanire pe toata tara. In est si in sud-est mai vin ceva ninsori slabe, iar vantul continua sa sufle cu putere in Dobrogea, Moldova, estul Munteniei, sud-vestul Olteniei si la munte, pe unde o sa fie viscol. Maximele se vor situa in general intre minus 16 si minus 10 grade.

In Dobrogea si Baragan va fi foarte frig. Gerul persista chiar si pe timpul zilei. La pranz se vor inregistra valori sub minus 10 grade, dar din pricina vantul, temperaturile resimtite vor fi mult mai scazute. Peste noapte vin ninsori mai serioase. Ger cumplit gasim si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Si aici vantul are intensificari sustinute, poate ajunge la 60-70 Km/h si va accentua senzatia de frig. Cerul ramane acoperit de nori; va mai ninge slab, din cand in cand, iar vantul va viscoli sau spulbera zapada.

Si in jumatatea nordica a Moldovei, vantul va continua sa sufle cu putere, asa ca zapada va fi viscolita sau spulberata. Ziua ninsorile vor fi destul de slabe, dar peste noapte se intetesc. Regimul termic este unul sever, cu maxime de minus 15-16 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta innorari, un pic de soare si ceva conditii de fulguiala. Va fi un ger naprasnic, chiar si pe timpul zilei, cand se vor inregistra valori de minus 15- 16 grade. La noapte temperaturile vor cobori pana la minus 20 de grade.

Nici vestul tarii nu sta mai bine: temperaturile raman extrem de scazute si vom avea cel mult minus 11-12 grade. E posibil sa fulguiasca pe zone restranse; apare putin si soarele, iar in vestul extrem vantul are unele porniri.

In centrul Romaniei gerul devine nemilos. Vor fi minus 16 grade in depresiuni, iar noaptea vor fi minus 23 de grade. Pe timpul zilei mai vin ceva ninsori, in special pe la munte. Si tot la munte vantul sufla tare, iar pe creste va depasi 90 km/h si va viscoli ninsoarea.

Si in regiunile sud-vestice vom avea vreme geroasa in cea mai mare parte a zilei. Atmosfera va fi cam mohorata; este putin probabil sa ninga, dar vantul se inteteste in sud-vestul extrem. Dupa pranz se vor inregistra minus 8-9 grade. Se face extrem de frig si in tinuturile sudice. Vantul sufla tare in estul Munteniei, pe unde zapada va fi spulberata si mai vin cateva ninsori slabe, indeosebi dupa lasarea noptii.

Frig naprasnic si in zona Capitalei si se pare ca situatia este de durata. Astazi, va fi innorat toata ziua si e posibil sa ninga slab. Vantul va fi destul de activ; la pranz vor fi minus 9 grade, iar peste noapte se vor atinge minus 12 grade.

La munte se anunta ninsori temporare in Carpatii Meridionali si in Orientali. La noapte va ninge in masivele estice si sud-estice si vor fi cantitati mari de precipitatii. Gerul cuprinde toata zona montana, iar vantul sufla cu putere cam peste tot. Pe creste ar putea depasi 90 KM/h si va viscoli sau spulbera zapada depusa.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

Sambata avem vreme geroasa in toata tara. Mai vin ceva ninsori slabe in est si sud-estul tarii si tot aici vantul continua sa sufle cu putere. Maximele se vor situa intre minus 16 si minus 10 grade.

Duminica gerul persista si ninsorile vin temporar cam peste tot in tara. In Molova vor fi mai consistente, la fel in Transilvania si pe la munte. Nu se domoleste nici vantul din est.

Luni avem alta zi geroasa. Noaptea minimele ajung la minus 28 de grade. Ninsorile vin local in nord si sporadic in rest.

Marti, gerul se mai inmoaie, dar in sud, est si centru persista chiar si la amiaza. In sud-estul Dobrogei se mai incalzeste putin si vor fi plus 2 grade. Peste zi va ninge in sudul tarii, iar pe seara si noaptea ninsorile revin si in est si in centru.

Ultimele stiri