Acasă Social Avertizare de COD GALBEN de ploi, descarcari electrice si intensificari ale vantului!

Avertizare de COD GALBEN de ploi, descarcari electrice si intensificari ale vantului!

26

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de ploi, descarcari electrice si intensificari ale vantului, valabila in mai multe judete din tara de marti de la ora 15:00 pana miercuri la ora 03:00, potrivit mediafax.ro.

In intervalul 17 septembrie, orele 15 – 18 septembrie, ora 03 instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, in dealurile Banatului si ale Olteniei, precum si in zona montana. Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si vor fi conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20…25 l/mp si izolat 50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar.

In judetele Arad si Timis se vor inregistra in general cantitati de apa de 10…15 l/mp.

MARTI

Vremea va fi relativ calda, dar va deveni treptat instabila. In prima parte a zilei cerul va fi variabil, insa, din orele dupa-amiezei, vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului in special in regiunile vestice, nord-vestice si centrale. In Crisana, Maramures, Transilvania, in dealurile Banatului si ale Olteniei, precum si in zona montana cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20…25 l/mp si izolat 50 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul se va intensifica temporar. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, in partea a doua a noptii. In zona montana inalta, la peste 1850 m altitudine, ploile se pot transforma in lapovita sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in Dealurile de Vest si 29 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 6 si 16 grade, mai ridicate in sud-est.

LA BUCURESTI

Pe parcursul zilei vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil. Noaptea temporar innorarile se vor accentua si vor fi averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va deveni moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 14…16 grade.

MIERCURI

Valorile termice vor scadea in toata tara, vremea devenind racoroasa, chiar rece pentru aceasta perioada a anului in nord si in centru. In regiunile estice si nord-estice temporar innorarile vor fi accentuate si pe arii extinse vor fi averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate. In celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu innorari si averse locale, in prima parte a zilei in zonele centrale si la munte, iar noaptea in vest. Pe crestele montane vor fi si precipitatii mixte. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in majoritatea regiunilor, mai sustinute in cele sudice si de rasarit. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 23 de grade, iar cele minime intre 6 si 14 grade, mai coborate in zonele depresionare pana la 1…2 grade. Vor fi conditii de ceata.

1harta

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos